Imovinski delikti

Riječanin “operirao” na Rabu, ali je dolijao: Zbog triju krađa završio u istražnom zatvoru

Slavica Kleva

foto S. KLEVA

foto S. KLEVA

Sutkinja je Dorčiću odredila mjeru tridesetodnevnog istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela



Ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, 42-godišnji Žan Dorčić iz Rijeke jučer je u pratnji odvjetnika Đure Vučinića prepraćen kod sutkinje Ksenije Zorc, osumnjičen da je u kratkom vremenu počinio tri krađe. Dorčić je uhićen potkraj proteklog vikenda pa je nakon kriminalističkog istraživanja odveden na tužilaštvo na dokaznu radnju prvog ispitivanja.


Sutkinja mu je odredila mjeru tridesetodnevnog istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Određeno mu je i jamstvo u visini od 80 tisuća kuna kojim može zamijeniti daljnji tijek postupka obrane sa slobode, no na tako doneseno rješenje odvjetnik Vučinić je najavio žalbu.


Dorčić se tereti za tri kaznena djela krađe, sva tri imovinska delikta počinio je na Rabu. U jednom automat klubu zabavljao je jednu posjetiteljicu da bi je u sljedećem trenutku pokrao. Ukrao joj je novčanik s 250 kuna i dokumentima. Slično je postupio i u drugom slučaju, u Kamporu je u restoranu brze hrane opelješio jednu ženu ukravši joj novčanik u komu se nalazilo oko 1.200 kuna i svi osobni dokumenti. Iz poslovnice DM-a u Rabu ukrao je nekoliko parfema s kojima se udaljio, oštetivši poslovnicu za 2.500 kuna.




Budući da je riječ o recidivistu, osobi koja je do sada više puta osuđivana zbog imovoniskih delikata, određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.