Iza rešetaka

Razbijen međunarodni lanac: U riječkom zatvoru osumnjičeni za šverc 12 kila marihuane

Slavica Kleva

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

Neslužbeno doznajemo da će u istražnom zatvoru  provesti mjesec dana  V.Š. (44) iz Rijeke, M.Z. (51) iz Crne Gore, Ž.S.(48)  i Ž.S. (22) također iz Crne Gore, S.R. (55) iz Srbije te Z.B. (55) iz Rijeke

RIJEKA   Na prijedlog riječkog USKOK-a jučer je istražnom sucu  Županijskog suda Dušku Tišmi  iz pritvorske jedinice Policijske uprave primorsko-goranske privedeno šestero osoba pod sumnjom da su se udružili u  zločinačku organizaciju  i činili kaznena djela iz zlouporabe opojnih droga, neovlašteno se bavili preprodajom marihuane. Kako doznajemo, kod osumnjičenih je ukupno zaplijenjeno nešto više od 12 kilograma marihuane.  S obzirom da se među osumnjičenicima nalaze i državljani Crne Gore i Srbije, zločinačka organizacija ima i međunarodni predznak.

S obzirom da je riječ o USKOK-ovom predmetu koji još uvijek nije završen, konkretnijih detalja nema, no  saznajemo da je  istražni sudac  prihvatio prijedlog USKOK-ove tužiteljice da im se odredi istražni zatvor i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od  bijega, budući je većina uhićenih stranaca, ali i zbog opasnosti  od ponavljanja djela.


Neslužbeno doznajemo da će u istražnom zatvoru  provesti mjesec dana  V.Š. (44) iz Rijeke, M.Z. (51) iz Crne Gore, Ž.S.(48)  i Ž.S. (22) također iz Crne Gore, S.R. (55) iz Srbije te Z.B. (55) iz Rijeke.


Sudac istrage odredio  je i visinu jamstva za osumnjičenu šestorku,  međunarodnu organizaciju koja se bavila preprodajom marihuane na našem teritoriju i ona iznosi u rasponu od 50 do 250 tisuća  kuna.




Inkriminacija koja se stavlja na teret  svoj šestorici osumnjičenih obuhvaća razdoblje od početka ove godine pa sve do ovih posljednjih dana kad su uhićeni, a cijelo su vrijeme bili  »pojačani« mjerama praćenja koje je naložila tužiteljica. Stavlja im se na teret prodaja oko 13 kilograma marihuane tijekom pet mjeseci, a kod njih je pronađeno nešto manje od 12 kilograma. Istraga u ovom slučaju se nastavlja.