Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Narkobiznis od 11 milijuna kuna

Puljani "pali" s 27,5kg heroina

Foto: S. Drechsler
Foto: S. Drechsler
uhicenje 1
uhicenje 1
uhicenje 2
uhicenje 2
Autor:
Objavljeno: 7. listopad 2011. u 7:00 2011-10-07T07:00:00+02:00

Droga je pronađena u unajmljenom stanu u Puli, a Bugarin je bio kurir. Heroin je »balkanskom rutom«, navodno iz Makedonije, stigao u Zagreb, nakon čega ju je jedan od osumnjičenika autom prevezao do Pule

RIJEKA Zbog upletenosti u krijumčarenje oko 27,5 kilograma heroina i preko 42 kilograma smjese za miješanje s drogom, jučer su u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci iz riječkog USKOK-a privedena četvorica osumnjičenih. Dežurnom sucu istrage Valentinu Ivanetiću dovedeni su Imri Bajrami (57), njegovi sinovi Džemailj (34) i Muhamed (31) Bajrami, svi iz Pule, te Emil Mitev (49), državljanin Bugarske, s prebivalištem u Sofiji.

Imri Bajrami (57), njegovi sinovi Džemailj (34) i Muhamed (31) te Bugarin Emil Mitev (49) privedeni su jučer sucu istrage riječkog Županijskog suda

Četvorka je osumnjičena za zlouporabu droga i za udruživanje radi počinjenja tih kaznenih djela. Sudac istrage odredio je svima istražni zatvor od mjesec dana. U slučaju obitelji Bajrami, oca i sinova, istražni zatvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, utjecaja na svjedoke i osobito teških okolnosti. Bugarinu je određen zatvor zbog istih razloga, te opasnosti od bijega. Prijedlog branitelja za određivanjem jamstva kojim bi se zamijenio istražni zatvor je odbijen.

Kako neslužbeno saznajemo, zaplijenjena droga pronađena je u unajmljenom stanu u Puli, a osumnjičeni Bugarin bio je kurir. Prethodno je, takozvanom »balkanskom rutom«, droga navodno iz Makedonije doputovala u Zagreb, nakon čega ju je, navodno, jedan od osumnjičenika automobilom prevezao do Pule. S obzirom da se radi o slučaju pod ingerencijom USKOK-a, informacije doslovno cure na kapaljku, no prema neslužbenim saznanjima, čini se da je droga bila namijenjena zemljama Europske unije.

Na uličnoj prodaji zaplijenjene droge postigla bi se višemilijunska zarada. Od 27,5 kilograma heroina, bez smjese za miješanje s drogom, moglo bi se napraviti oko 110.000 doza heroina. Uobičajena doza je od 0,25 grama, za što se u uličnoj prodaji u regiji uglavnom plaća po 100 kuna, što znači da bi se prodajom ukupne količine zaradilo oko 11 milijuna kuna. Ta zarada postaje još veća kada se heroin pomiješa s dodacima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.