Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
12. studenoga 2019.
Sedmi pokušaj

Psihijatar Cetinskima preporučio da se ne izlažu stresu - do daljnjeg

Vinka i Mirko Cetinski izbjegavaju stres / Foto Marko GRACIN
Vinka i Mirko Cetinski izbjegavaju stres / Foto Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2016. u 10:32 2016-09-26T10:32:00+02:00

Sud će odlučiti hoće li biti pozvani ili dovedeni na iduće ročište ili će biti odgođeno

PULA - Početak suđenja Vinki Cetinski i ostalima na Županijskom sudu u Puli ponovo je, sedmi put, odgođen. Ovog puta razlog je izostanak Vinke Cetinski i njezinog supruga koji su se opravdali liječničkim potvrdama i medicinskom dokumentacijom. Sudac Zdravko Garić, odgodio je raspravu, ali je donio rješenje o provođenju vještačenja okrivljenih ne bi li se utvrdila opravdanost njihovog izostanka. Pozivu na početak glavne rasprave u predmetu u kojem Županijsko državno odvjetništvo u Puli tereti ukupno 12 osoba da su kaznenim djelima oštetili tvrtku Kermas Danka Končara za 150 milijuna kuna, odazvali su se svi ostali okrivljenici sa svojim braniteljima.

Vinka i Mirko Cetinski sudu su ranije pismeno dostavili medicinsku dokumentaciju iz koje proizlazi da im je liječnik, psihijatar preporučio da se ne izlažu stresnim okolnostima sudskog postupka do daljnjeg, a Drago Radolović u tri dana mora dostaviti medicinsku dokumentaciju kojom potvrđuje zašto nije bio na ročištu 5. srpnja.

Pozivu na zadnju raspravu odazvali su se okrivljeni supružnici Romina i Željan Hrvatin, njegov otac Josip, Matteo Cetinski, Gordan Dobrović, Željko Bilić, Marin, Boris i Eliana Sorgo, Drago Radolović. Osim njih okrivljene su i tvrtke Mirka Cetinskog i Drage Radolovića – tvrtka MC savjetovanja i Istra Bavaria. Dvije optužnice, spojene u jedan predmet terete ih za zloporabu položaja i ovlasti, pranje novca i druga kaznena djela na štetu Kermasa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.