Prijavili ih suvlasnici s Kozale

Promijenili prozore nakon požara i prevarili osiguranje

Fiore Vežnaver

Snimio Marko GRACIN / NL arhiva

Snimio Marko GRACIN / NL arhiva

Tužiteljstvo tvrdi da se makinacija dogodila u listopadu 2009. godine, a vezana je popravke u jednom stanu na Kozali. Kao tadašnja direktorica, nakon zaprimanja računa od druge tvrtke i obrta za popravak prozora i zida u stanu, na ukupan iznos od oko sedam tisuća kuna, tvrtki koja je upravljala zgradom neosnovano je ispostavila račun uvećan za oko tri tisuće kuna



RIJEKA  Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv Ive Š. (39) iz Rijeke, tereteći je za prijevaru u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave. Za prijevaru je optužena i riječka tvrtka, čija je direktorica u vrijeme inkriminacija bila prvooptuženica.


Tužiteljstvo tvrdi da se makinacija dogodila u listopadu 2009. godine, a vezana je popravke u jednom stanu na Kozali. Kao tadašnja direktorica, nakon zaprimanja računa od druge tvrtke i obrta za popravak prozora i zida u stanu, na ukupan iznos od oko sedam tisuća kuna, tvrtki koja je upravljala zgradom neosnovano je ispostavila račun uvećan za oko tri tisuće kuna.


U račun je neistinito unijela podatak da je izrađen i postavljen drveni dvokrilni prozor i klupčica od tog materijala, iako je znala da se radilo o PVC prozoru i kamenoj prozorskoj klupčici, tvrdi optužba. Račun je poslije naplaćen od osiguravateljske kuće, koja je oštećena za oko 3.050 kuna, a za toliko se okoristila tvrtka kojoj je na čelu bila Iva Š.




   Riječko tužiteljstvo za Ivu Š. traži uvjetnu kaznu od deset mjeseci zatvora, uz dodatni uvjet da u roku od šest mjeseci namiri osiguravatelju pričinjenu štetu. Za tvrtku kojoj je tada bila na čelu traži se uvjetna novčana kazna od 17 tisuća kuna.


Slučaj se procesuira nakon što su stanari, odnosno suvlasnici zgrade u Ulici Ante Kovačića na Kozali, podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnji u nezakonitosti pri promjeni stolarije nakon požara u jednom stanu.