Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
19. travnja 2019.
Analiza tragedije

video Prometni stručnjak o videu koji je nestao s YouTubea: 'Snimka lude vožnje Cetinskog teško ga kompromitira, trebalo mu je odavno oduzeti vozačku'

Snimio Mateo SARDELIN
Snimio Mateo SARDELIN
Autor:
Objavljeno: 4. studeni 2017. u 15:05 2017-11-04T15:05:00+01:00

Prometni stručnjak nadalje naglašava da je policija propustila pravodobno registrirati kompromitirajuću YouTube snimku i kazneno prijaviti Cetinskog te mu oduzeti vozačku dozvolu, zbog brutalnog ugrožavanja prometne sigurnosti

Prometna nesreća sa smrtnim ishodom u kojoj je sudjelovao slavni pjevač Tony Cetinski uvelike je privukla pažnju javnosti.

Javio nam se stoga prometni stručnjak Željko Marušić te analizirao prometnu tragediju koja se dogodila jučer u Rovinju.

Marušić nam je ujedno poslao video snimku snimljenu za jednu TV emisiju u kojoj Tony Cetinski velikom brzinom vozi Pustom ulicom, upravo onom ulicom u kojoj se jučer dogodila nesreća. Međutim, u međuvremenu, snimka je nestala s YouTubea.

Ovim videom naslovljenim "Star in the Car" Tony Cetinski namjeravao je upoznati publiku s Rovinjom i tamošnjim prometnicama.

Marušić ističe da se vozača koji pregazi osobu u gradskoj ulici, čak i ako je osoba ležala na kolniku, ni u kojem slučaju ne može amnestirati velike odgovornosti.

"YouTube snimka, u kojoj Tony Cetinski vozi prebrzo, doslovce luduje rovinjskom Pustom ulicom, koja nema nogostupa i tipična je pješačka zona, teško ga kompromitira", objašnjava Marušić.

Prometni stručnjak nadalje naglašava da je policija propustila pravodobno registrirati kompromitirajuću YouTube snimku i kazneno prijaviti Cetinskog te mu oduzeti vozačku dozvolu, zbog brutalnog ugrožavanja prometne sigurnosti.

Marušić ujedno zaključuje da prema praksi pravno uređenih zemalja, posebice SAD-a, "treba odmah u sustav prekršajne, poslovne i kaznene odgovornosti početi uključivati ugostitelje koji toče alkohol vidno alkoholiziranim osobama".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka