Roditelji prijavila nastavnika iz Slavonskog Broda

Profesor osumnjičen za spolno zlostavljanje djeteta pušten iz istražnog zatvora

Hina

Zatvor mu je bio određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a kako je sudac istrage Mirko Svirčević u međuvremenu u nazočnosti psihologa ispitao djecu od kojih su potekle priče o sumnjivom ponašanju profesora, prestali su i uvjeti za njegovo zadržavanje



SLAVONSKI BROD – Nakon dva tjedna iz istražnoga zatvora pušten je 49-godišnji osnovnoškolski profesor iz Slavonskoga Broda osumnjičen za kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te iskorištavanja djece za pornografiju.


Zatvor mu je bio određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a kako je sudac istrage Mirko Svirčević u međuvremenu u nazočnosti psihologa ispitao djecu od kojih su potekle priče o sumnjivom ponašanju profesora, prestali su i uvjeti za njegovo zadržavanje i on je pušten u utorak 12. ožujka.


Kriminalističko istraživanje o ovom događaju još traje a po završetku bit će donesena odluka o podizanju optužnice ili odbacivanju kaznenih prijava za ta dva kaznena djela.




Profesor je krajem veljače priveden i ispitan pošto je policija primila dojavu roditelja o sumnjivom ponašanju prema nekolicini djece u dobi od 11 do 13 godina. U istrazi su mu oduzeli su računalo i drugi materijal. Na prijedlog mjerodavnoga državnog odvjetništva sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.