Sloboda mu mrska

Problematični Delničanin opet u Via Romi: Vrijeđao dvojicu u lokalu i prijetio njima i policajcu

Slavica Kleva

Hrvoje Andrić ostaje mjesec dana u pritvoru kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio (ne)djelo / Foto Roni BRMALJ

Hrvoje Andrić ostaje mjesec dana u pritvoru kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio (ne)djelo / Foto Roni BRMALJ

Hrvoje Andrić dvojici muškaraca je prijetio da će ih izmlatiti i ubiti, vičući pri tome da ima pištolj i pušku i da će ih sve poubijati. U policijskim prostorijama policajcu je također prijetio da ću ubiti i njega i njegovu obitelj pa je pritvoren na mjesec dana



RIJEKA – Epilog kriminalističkog istraživanja koje je provela delnička policijska postaja nad Hrvojem Andrićem iz Delnica zbog osnovane sumnje da je prijetio drugim osobama, njegovo je privođenje jučer poslijepodne istražnom sucu Županijskog suda Vladi Bosneru. Delnička policija provela je kriminalističko istraživanje nad ovim 25-godišnjakom zbog prijetnji upućenih dvojici u dobi od 21 i 32 godine.


Događaj se zbio u jednom ugostiteljskom objektu u Ravnoj Gori u petak 9. prosinca. Policija ga sumnjiči i da je tijekom postupanja policije u ovom događaju prijetio policijskom službeniku, njemu i njegovoj obitelji.


Mjesec pritvora


Nakon što je Hrvoje Andrić ispitan i na Općinskom tužilaštvu, dežurna tužiteljica je predložila da se Andriću odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ali i opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog te je Andrić zadržan u istražnom zatvoru na mjesec dana.




Andrić je dodatno prekršajno prijavljen i zbog vrijeđanja 32-godišnjaka prema odredbama Zakona o suzbijanju diskriminacije, no detalji sukoba, kao i povod narušavanju javnog reda i mira te vrijeđanje drugih osoba, bit će utvrđeno tijekom istrage koja je otvorena.


Prema do sada utvrđenom, Andrić je prijetio dvojici u lokalu pa je zbog narušavanja javnog reda i mira morala intervenirati policija. No, prilikom privođenja Andrić je prijetio policijskom službeniku pa je i zadržan u policijskoj postaji.


DORH je u svome priopćenju naveo da je Andrić dvojici muškaraca prijetio da će ih izmlatiti i ubiti, vičući pri tome da ima pištolj i pušku i da će ih sve poubijati. U policijskim prostorijma u postaji u Delnicama policajcu je također prijetio da ću ubiti i njega i njegovu obitelj.


Time je, navodi se u pripćenju DORH-a,» izazvao strah kod dvojice oštećenika, a i kod policajca je prijetnjama izazvao strah za njegovu osobnu sigurnost«.


Pušteni i roditelji


Hrvoje Andrić je izašao iz istražnog zatvora prije nepuna dva i pol mjeseca. Uhićen je početkom siječnja ove godine zajedno s 22-godišnjim Velimirom Šajnovićem i 24-godišnjim Ivanom Đurđevićem pod optužbom da su na Božić prošle godine prijetili jednom mladiću, protupravno mu ograničili kretanje i pokušali s njime spolno općiti bez njegova pristanka.


Motiv pokušaja ovog brutalnog čina je utvrđen na suđenju, napadnuti mladić bio je u ljubavnoj vezi s bivšom suprugom Velimira Šajnovića, u ovom slučaju drugooptuženog. Svako ponaosob osuđen je nepravomoćno na godinu i pol dana zatvora, no očigledno, Andrić nije dugo izdržao na slobodi.


Činjenica je i da se za obitelj Andrić veže još jedan sudski postupak koji je u tijeku, ali su u tom postupku optuženici roditelji Andrić, odnosno majka i otac Hrvoja Andrića, Brigita i Anto.


Oni su pak pokušali nakon incidenta koji je izazvao njihov sin Hrvoje utjecati na oštećenika, pokušali su utjecati na iskaz oštećenika nudeći mu za protuuslugu novac. No, kako su Brigita i Anto Andrić te optuženici Demuš Litanj i Robert Andrić bili pod tajnim mjerama praćenja, uhićeni su i proveli su izvjesno vrijeme u istražnom zatvoru. Oni su također pušteni prije nepunih mjesec dana, ali im se suđenje za pokušaj utjecaja na svjedoka nastavlja.