Velika akcija USKOK-a u Lici

Privedeno više gospićkih policajaca: Među uhićenima i bivši načelnik Željko Jurković?

Ana Raić Knežević

Sumnja se da je bivši načelnik zajedno s osumnjičenim kolegama zlouporebljavao svoj položaj i ovlasti. U pitanju su, kako neslubženo doznajemo, malverzacije s prekovremenim satima zbog čije je naplate oštećen MUP-ov proračun



GOSPIĆ Kriminalistička  policija Policijske uprave ličko-senjske privela je tijekom današnjega dana više policijskih službenika nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje.


Glasnogovornica PU Maja Brozičević potvrdila je da je riječ o djelatnim osobama te PU, ali zasada nije navela razloge privođenja.


Među uhićenim djelatnicima su navodno i osobe koje su obnašale čelne funkcije u Policijskoj upravi ličko-senjskoj, a neslužbene informacije govore da je jedan od njih i bivši načelnik Željko Jurković, inače, kum bivšeg HDZ-ovog ministra zdravstva Darka Milinovića. Informacije kojima raspolažemo kažu kako je zasad najmanje troje uhićenih.




Sumnja se da je bivši načelnik zajedno s osumnjičenim kolegama zlouporebljavao svoj položaj i ovlasti. U pitanju su, kako neslubženo doznajemo, malverzacije s prekovremenim satima zbog čije je naplate oštećen MUP-ov proračun. U pitanju je, nagađa se, iznos, od milijun kuna.


Diplomirani novinar Jurković je na čelu PU Ličko senjske proveo osam godina i u više je navrata optuživan za jake veze s vladajućim HDZ-om, na čijim se predizbornim skupovima pojavljivao u vrijeme dok je bio načelnik.


Prije tri godine, Jurković se našao u središtu medijske afere zbog mešetarenja stanom kupljenim za “sitan novac” od Grada Gospića. Stan površine 70 kvadrata u Kaniškoj ulici, Grad mu je 2006. godine u mandatu gradonačelnika Milana Kolića prodao za svega 120 tisuća kuna, a povlaštenu cijenu dobio je unatoč tome što je živio u obiteljskoj kući i imao riješeno stambeno pitanje.


U jeftino kupljenom stanu navodno nije živio niti dana, jer mu je, kako je sam tumačio “bio previsoko na četvrtom katu”. No 2010. godine ga je preko agencije ponudio na prodaju za višestruko viši iznos – od čak pola milijuna kuna.


Neslužbene informacije govore da je među uhićenima i nekadašnja Jurkovićeva tajnica.