Dobio kaznenu prijavu

Priveden muškarac koji je prijetio liječnici: ‘Ako ostanem bez vozačke, bolje da vas nema’

Hina

Foto Screenshot Google maps

Foto Screenshot Google maps



ORAHOVICA Protiv 52-godišnjeg muškarca policija je u Orahovici, nakon kriminalističke istrage podignula kaznenu prijavu zbog prijetnji liječnici u orahovičkom Domu zdravlja, a 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, izvijestili su u utorak iz Policijske uprave virovitičko-podravske.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 52-godišnji hrvatski državljanin u petak, 16. kolovoza u 10 sati u Domu zdravlja Orahovica, neizravno putem treće osobe, te u ponedjeljak, 19. kolovoza u 6,50 sati, izravno u telefonskom kontaktu s 51-godišnjom liječnicom, “počinio prisilu prema zdravstvenom radniku, tako što joj je zbog obavljanja njezine zdravstvene djelatnosti – izrekao prijetnju”, navodi se u priopćenju policije.


Pedeset dvogodišnji pacijent je, naime, prijetio 51-godišnjoj liječnici u orahovičkom Domu zdravlja prijetio nakon što je liječnica proslijedila obavijest policiji o promjeni zdravstvenog stanja toga pacijenta.




Podsjetimo, pacijent iz Orahovice došao je bijesan u ordinaciju svoje obiteljske liječnice te je liječniku, koji je mijenjao njegovu liječnicu, otvoreno prijetio. On je liječniku koji je mijenjao njegovu doktoricu poručio da joj je bolje da je nema ako on ostane bez vozačke dozvole.


O tim prijetnjama liječnica je policiju obavijestila jučer, nakon čega je započeto kriminalističko istraživanje te je osumnjičeni uhićen, a obavljana je i pretraga njegovog doma.


Danas, u poslijepodnevnim satima, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, predan pritvorskom nadzorniku, naveo je glasnogovornik PU virovitičko-podravske Josip Štajdohar.