Kaznene prijave

Pritvoreni zbog sukoba u Starčevićevoj: Muškarcu prijetili smrću u centru Rijeke

Slavica Kleva

Muharem i Bajro Omerović završili su u istražnom zatvoru / Foto Sergej DRECHSLER

Muharem i Bajro Omerović završili su u istražnom zatvoru / Foto Sergej DRECHSLER



RIJEKA – U subotu oko podneva u Starčevićevoj ulici u središtu Rijeke došlo je do sukoba između trojice muškaraca, što je za posljedicu imalo privođenje 55-godišnjeg Muharema Omerovića i njegovog nećaka, 34-godišnjeg Bajra Omerovića, istražnom sucu Županijskog suda Vladi Bosneru.


Osumnjičeni su za prijetnje smrću koje su 40-godišnjaku upućivali putem mobitela tijekom nekog vremena. Sukob među njima eskalirao je u subotu najprije verbalnim napadom na 40-godišnjaka, a potom i fizičkim obračunom. Čovjek kojem su prijetili i vikali da će ga ubiti srećom nije ozlijeđen, a u ovom trenutku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su dvojica osumnjičenih osim prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira zaradili i kaznene prijave zbog prijetnji.


Sudac istrage je starijem Omeroviću, Muharemu, odredio istražni zatvor temeljem odredbe opasnosti ometanja daljnje istrage utjecajem na svjedoke, pritom mu odredivši i jamstvo od 15 tisuća kuna, dok je mlađem Bajru Omeroviću odredio istražni zatvor, ne samo zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, već i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Riječ je o osobi do sad pravomoćno osuđivanoj na bezuvjetne kazne zatvora pa je za njega i visina jamstva određena u većem iznosu, 30 tisuća kuna.