Neprilagođena brzina

Pritvoren vozač koji je usmrtio pješakinju u Lovranu: Nakon nesreće u obližnje grmlje bacio nekakav smotuljak?

Šarlota Brnčić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Danijel Duvančić, Slavonac koji privremeno boravi u Ičićima i radi kao šef kuhinje jednog lokala u Medveji, iza sebe ima dvije prekršajne prijave zbog prebrze vožnje pa je zadržan u riječkom istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi mogao ponoviti  kazneno djelo



Danijel Duvančić, vozač koji je u ponedjeljak skrivio tešku prometnu nesreću ispred hotela Excelsior na Šetalištu maršala Tita u Lovranu, u kojoj je život izgubila 64-godišnja Ilona Čordašić iz Ike, jučer je smješten u riječki zatvor. Taj 36-godišnji Đakovčanin, s privremenom adresom, odnosno boravištem u Ičićima, te prema neslužbenim saznanjima radi kao šef kuhinje jednog lokala u Medveji, do sada je neosuđivan, ali iza sebe ima dvije prekršajne prijave upravo zbog prometnih prekršaja. Navodno se u oba slučaja radilo o prekoračenju dozvoljene brzine.


Silovit udarac


S obzirom na to da je prethodno već prekršajno prijavljivan u prometu, a da te kazne nisu polučile željeni učinak niti preventivno djelovale na njega, riječko Općinsko državno odvjetništvo smatralo je kako postoje opravdane osnove da se zbog izazivanja prometne nesreće, nažalost sa smrtnim ishodom, zatraži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Dežurna sutkinja istrage Ksenija Zorc prihvatila je taj prijedlog i odredila mu mjesec dana istražnog zatvora. Visina jamstva kojim se može zamijeniti boravak u zatvoru postavljena je na 50.000 kuna.


Nesreća se dogodila u 20.50 sati u trenutku kad je Ilona Čordašić krenula prelaziti cestu na obilježenom pješačkom prijelazu. Duvančić koji se nalazio za upravljačem ford fieste, karlovačke registracije, kretao se iz smjera Medveje prema Opatiji, no unatoč tome što se približavao pješačkom prijelazu, propustio je prilagoditi brzinu kretanja tako da može zaustaviti svoje vozilo bez ugrožavanja sigurnosti pješaka. U prijavi stoji da se nastavio kretati neadekvatnom brzinom te je u nesretnu ženu udario prednjom, lijevom stranom automobila.


Što je bacio?




Od siline udarca odbačena je prema obližnjoj benzinskoj postaji. Prilikom naleta automobila zadobila je takve ozljede da su se svi pokušaji reanimacije medicinskog tima pokazali uzaludnima te je četrdesetak minuta nakon što se dogodila nesreća konstatirana smrt. Za nju su bile kobne višestruke teške tjelesne ozljede, posebice glave.


Kako smo neslužbeno saznali na mjestu nesreće, vozač je alkotestiran, a rezultat je barem što se tiče alkohola bio negativan. Za sada nije poznato je li možda bio pod utjecajem droge jer se rezultati tog vještačenja još iščekuju.


Neslužbeno također saznajemo da policija raspolaže određenim saznanjima da je neposredno nakon nesreće, navodno u obližnje grmlje, vozač odbacio nekakav smotuljak. O tome, za sada, nema službenih potvrda, pa se može samo pretpostavljati je li se radilo o smotuljku s nekakvim opijatom ili ne. Prema našim neslužbenim izvorima, navodno je to vidio prolaznik, a zasigurno je da će policija u daljnjem tijeku istraživanja provjeriti i te tvrdnje.