Sumnjiva smrt

Pritvoren Zadranin koji je alkoholiziranom muškarcu dao drogu i prouzročio njegovu smrt

Hina

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

Utvrđeno je da je 25. kolovoza u jednoj kockarnici u Zadru, 35-godišnjaku, koji je bio pod utjecajem alkohola, dao tablete subutex koje je on u smrvljenom praškastom obliku konzumirao na nos, nakon čega mu je pozlilo te je istog dana umro



ZADAR Zbog sumnjive smrti 35-godišnjeg muškarca, koji je pronađen mrtav u nedjelju u obiteljskoj kući u zadarskom naselju Borik, policija je u srijedu uhitila 33-godišnjeg Zadranina koji je prijavljen zbog kaznenog djela omogućavanja trošenja droge, a sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.


Policijski službenici PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje u nakon što je 25. kolovoza oko 13,30 sati u kući u Zadru na predjelu Borika pronađen mrtav muškarac star 35 godina.


Mrtvozornik je utvrdio da na tijelu nije bilo tragova nasilne smrti. Provedena je obdukcija te je izuzet biološki materijal za potrebe vještačenja kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.




Provedenim kriminalističkim istraživanjem zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, čime je prouzročio smrt 35-godišnjeg muškarca, uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela omogućavanje trošenja droga 33-godišnji hrvatski državljanin je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, potvrdila je Hini Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.


U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, gdje je 33-godišnjak naknadno ispitan, utvrđeno je da je 25. kolovoza od 0.30 do 5 sati u jednoj kockarnici u Zadru, 35-godišnjaku, koji je bio pod utjecajem alkohola, dao tablete subutex koje je on u smrvljenom praškastom obliku konzumirao na nos, nakon čega mu je pozlilo te je istog dana umro.


Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predložen je istražni zatvor za 33-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac prihvatio.