Zatečeni u prekršaju

Primorsko-goranski vikend: Četrdeset nesreća i dvije teško ozlijeđene osobe

Šarlota Brnčić

arhiva NL

arhiva NL

U nesrećama je još šest osoba lakše ozlijeđeno. U upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola zatečeno je više vozača



Proteklog se vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo 40 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Teže je ozlijeđen 51-godišnji vozač koji se 29. srpnja oko 16.10 sati u Rijeci kretao državnom cestom D-404 u pravcu tunela Pećine. Dolaskom na raskrižje sa Šetalištem Andrije Kačića Miošića nije stao na znak crvenog svjetla na semaforu te je u raskrižju udario u automobil kojim je upravljala 35-godišnja vozačica, a potom i u metalnu ogradu ruba kolnika. U nesreći nije bilo drugih ozlijeđenih osoba, a vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 3,33 promila.


U počinjenju prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola tijekom vikenda je zaustavljeno više vozača.


Tako je 28. srpnja oko 18 sati u Crikvenici policija zaustavila 52-godišnjeg vozača mopeda s koncentracijom alkohola od 2,89 promila i zabranom upravljanja ovom kategorijom vozila.




U noći 28. srpnja u Ravnoj Gori zaustavljen je 29-godišnji vozač automobila s koncentracijom alkohola od 1,77 promila, a u Rijeci na području Banderova oko 22.40 sati 39-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,40 promila.


Tijekom subote, 29. srpnja, vozači osobnih vozila pod utjecajem alkohola zatečeni su u Makovom Hribu, i to 35-godišnjak s koncentracijom alkohola od 2,81 promila te u Malinskoj 34-godišnjak s koncentracijom alkohola od 1,59 promila.


U nedjelju, 30. srpnja, policija je u Ravnoj Gori zaustavila 36-godišnjaka kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,86 promila, u Malinskoj 24-godišnjeg slovenskog državljanina s koncentracijom od 1,77 promila, a na području Omišlja 28-godišnju vozačicu koja je sjela za upravljač automobila s koncentracijom alkohola od 1,13 promila. Na području Punta je u noći 30. srpnja policija uočila vozača koji je u kružnom toku upravljao vozilom u suprotnom smjeru te se parkirao na mjestu za osobe s invaliditetom. Utvrđeno je da je riječ o 32-godišnjaku koji je unatoč vidno alkoholiziranom stanju odbio provjeru alkoholiziranosti. Tijekom ranog poslijepodneva na području Skrada vozač automobila nije stao na znak policije za zaustavljanje već je skrenuo na parkiralište ugostiteljskog objekta. Policija je utvrdila da je riječ o 63-godišnjaku, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,32 promila.


Vozači i vozačice pod utjecajem alkohola zaustavljeni su i na prometnicama u drugim mjestima PU primorsko-goranske, dok je u nedjelju oko 19.30 sati na Jadranskoj magistrali na području Jadranova zaustavljena 18-godišnja vozačica kod koje je pronađena marihuana i koja je odbila provjeru na droge. Od ostalih prometnih prekršaja policija je izdvojila 51-godišnjaka koji je na graničnom prijelazu Rupa na izlasku iz zemlje zatečen kako upravlja osobnim vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom B kategorije, dok je dva dana kasnije na istome mjestu zaustavljen 34-godišnji vozač kojem je isteklo važenje prometne dozvole.