Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
8. prosinca 2019.
Nastavak suđenja bivšem ministru znanosti

Primorac se nije želio slikati u touaregu

Dragan Primorac i Dragutin Funda / Snimio Darko JELINEK
Dragan Primorac i Dragutin Funda / Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 16. lipanj 2014. u 19:05 2014-06-16T19:05:53+02:00

"Touaregom Primorac nije išao na sjednice Vlade, već smo ga koristili za duža putovanja. U Vladu sam ga vozio audijem", rekao je tadašnji ministrov vozač Predrag Topolovec

ZAGREB  Da se bivši ministar znanosti i športa Dragan Primorac nije želio »baš slikati« u »touaregu« potvrdio je Predrag Topolovec, tadašnji ministrov vozač koji je ispitan kao svjedok na nastavku suđenja Primorcu i Dragutinu Fundi, bivšem ravnatelju Hrvatskog zavoda za norme.
On je, tvrdi tužiteljstvo, pristao na Primorčev nagovor da mu omogući korištenje luksuznog »vw touarega«, te se ovaj od 16. srpnja 2008. do 13. srpnja 2009. godine vozio u skupocjenom automobilu čiji je najam na dvije godine iznosio nešto više od 68 tisuća kuna a plaćao ga je Hrvatski zavod za norme.
Kako je najam prekinut prije vremena, prema odredbama ugovora Zavod je tvrtki u čijem je vlasništvu »touareg« bio isplatio 449.622 kune. U međuvremenu su za vozilo kupljene i četiri nove zimske gume što je Zavod stajalo dodatnih 6.832 kune.
Tako je, stoji u optužnici, proračun Republike Hrvatske oštećen za ukupno 456 tisuća kuna.  
– »Touaregom« Primorac nije išao na sjednice Vlade, već smo ga koristili za duža putovanja. U Vladu sam ga vozio »audijem«. Primjerice jednom sam ga u Knin na proslavu obljetnice Oluje dovezao »touaregom«, s tim da smo se zaustavili ispred grada i tu je ministar sjeo u drugo vozilo, mislim crni »bmw«. Ja sam čekao s »touaregom« da se proslava završi. Isti automobil dovezao ga je do mene, a ja sam ga prevezao u Zagreb, pojasnio je Topolovec. 
Drugi Primorčev vozač, Sveto Herceg, ispričao je potpuno drugačuju verziju suradnje s bivšim ministrom. Prema njegovim riječima Primorac uopće nije skrivao »touarega«. Potvrdio je da su sva putovanja u inozemstvo za koja je to vozilo korišteno najavljivali. 
Primorac je na početku ovog postupka porekao krivnju, dok je Funda u svojoj obrani potvrdio da je na sve pristao vjerujući kako Zavod neće biti oštećen.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.