Noćni klub u Plovaniji

Prikriveni istražitelj Marko svjedočio o Route 69: Više cura nam je prišlo i nudilo seksualne usluge

Fiore Vežnaver

Foto Sergej DRECHSLER

Foto Sergej DRECHSLER



Prikriveni istražitelj  izjavio je kako je, po fotografijama koje su mu tada predočene, prepoznao u klubu prvooptuženog Bojana Mladenovića, kratko ga je vidio za šankom. No, Marko jučer u prvi mah preko ekrana nije prepoznao Mladenovića kao čovjeka kojeg je tada vidio za šankom.


– Gospodin koji vam je sada postavio pitanje je optuženi Mladenović, ukazala mu je sutkinja Jesenka Kovačić. 


– Hm, tada sam znao da je to Bojan Mladenović, ustvrdio je prikriveni istražitelj, koji je jučer nekoliko puta konstatirao da su mu neka sjećanja izblijedjela. Marko je nakon toga kazao da u sudnici, kao konobare koji su tada radili u klubu, prepoznaje, osim Mladenovića, i čovjeka koji sjedi do njega (Zorana Žica, op. n.). Za druge optužene rekao je da nije siguran. 




– Jesam li vam ja poslužio piće? – pitao ga je Žic, no Marko je rekao da se toga ne sjeća. 



– Krajem 2009. godine ja i policijski istražitelj 2 upućeni smo u hotel preko puta kluba »Route 69«, prisjećao se u sudnici »Marko«. 


– Naručili smo piće i hranu, a konobara smo pitali postoji li što u Istri, još bolje u blizini, kakvo mjesto za zabavu s djevojkama… Mislio sam na seksualne usluge. Rekao nam je da je odmah preko puta »Route 69« s djevojkama za zabavu, da plešu na štangi, da se nude svakojake usluge za određenu svotu. Konobar nam je doslovno rekao da se u »Route 69« može j… za novce, naglasio je prikriveni istražitelj Marko. 


Marko je ispričao da su tako kasnije ušli u klub te za šankom naručili piće. Vidio je više muškaraca u društvu oskudno odjevenih djevojaka. Konobar ih je uveo u drugu salu, sjeli su u separe i naručili piće. Neke djevojke plesale su oko štange. Konobar im je, na njihovo izričito pitanje, potvrdio da djevojke »pružaju usluge«, ali da to treba njih pitati i s njima se dogovoriti.


– Pitali smo ga i možemo li s tim djevojkama izaći iz lokala. Odgovor je bio da možemo, ali treba platiti 200 eura za šampanjac. Djevojke su nam prišle, počele s nama razgovarati i nuditi nam seksualne usluge. One koje su sjele s nama nisu bile hrvatske nacionalnosti, već iz Češke i Srbije, sudeći po njihovom govoru, pričao je prikriveni istražitelj, napominjući da se uskoro konobar  vratio s letkom »Route 69« na kojem su bili brojevi telefona za kontakt. Marko i kolega nakon popijenog pića su otišli iz kluba u koji su se opet vratili nakon četiri-pet dana. 


– Pokucali smo na vrata, prepoznali su nas i pustili su nas unutra. Najprije nam je prišla jedna ženska osoba, sudeći po govoru iz Srbije. Bila je u erotskom donjem rublju, prisjećao se istražitelj koji je s kolegom glumio klijenta željnog putene zabave. Koji trenutak kasnije dao je kolegi 100 ili 200 eura da ode s drugom djevojkom…  


– Zašto sam mu ja dao novac? Htio sam ga počastiti tom uslugom, objasnio je Marko. Pojasnio je da nisu platili ulaz u klub, ali da su imali troškova. 


– Cijene su bile »simpatične«. Što to znači? Vrlo visoke. No, na to nas je prethodno upozorio konobar – kazao je Marko. Djevojke su im bile rekle svoje nadimke, ali ih se on jučer više nije mogao sjetiti. Odgovarajući na pitanje odvjetnika, svjedok je kazao da misli kako nije dobio račun za plaćena pića. Nije želio odgovoriti jesu li on i kolega bili ozvučeni i praćeni od policije za drugog dolaska u klub. 


Za podvođenje i udruživanje za počinjenje kaznenih djela  optuženi su Bojan Mladenović (43) iz Stare Baške, Zoran Žic (42) iz Punta, Željko Kovačević (44) iz Krka, Josip Lukić (40) iz Rijeke i Nenad Kovačević (37) iz Stare Baške. Mladenović i Žic terete se i za kazneno djelo međunarodne prostitucije, da su vrbovali i poticali na pružanje seksualnih usluga radi zarade i djevojke koje nisu iz Hrvatske.  Mladenović se tereti da je oko sebe okupio i organizirao u zajedničko djelovanje četvoricu suoptuženih, a sa Žicom i Željkom Kovačevićem i otvorio noćni klub »Route 69«.