Izbjegnuta tragedija

Prijetio ubojstvom pa mu postavio bombu u podrumu. Mogla su je aktivirati i djeca

Marin Smolčić

Ilustracija / Foto: V. KARUZA

Ilustracija / Foto: V. KARUZA



Prema informacijama Policijske uprave ličko-senjske policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom s područja općine Udbina zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.


On je 6. veljače prijetio telefonom ubojstvom 38-godišnjaku iz Udbine te je u podrumskoj prostoriji koju koristi 38-godišnjak ostavio ručnu bombu s postavljenim osiguračem u kućištu bombe. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Ovo se dogodilo u samom središtu Udbine, a najcrnje u ovoj priči jest mogućnost da je bombu netko aktivirao, a posebice djeca koja ondje žive.




Bolja priča vezana uz oružje i druge predmete iz rata dolazi iz Korenice i Gospića. Građanin Korenice je protekloga vikenda policiji dragovoljno prtedao jednu lovačku pušku koju je posjedovao bez valjane dozvole, dok je jedan Gospićanin predao lovački karabin i oko dva kilograma privrednog eksploziva. Njegov sugrađanin je policiji predao jednu ručnu bombu.


Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.