Naplata duga silom

Prijetio šefu zbog neisplate plaća i završio iza rešetaka

Ana Raić Knežević

U par mjeseci već drugi slučaj da radnici silom pokušavaju doći do plaća



ZAGREB Još jedan radnik završio je iza rešetaka jer je pokušao uvjeriti svog bivšeg šefa da mu isplati zaostala primanja, a kako »lijepe riječi« nisu pomogle sve je završilo na prijetnjama.


Kako je u ponedjeljak potvrđeno u Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog prijetnji bivšem 33-godišnjem poslodavcu uhićen je 29-godišnji vozač. Njega su nakon prijave priveli policajci iz zagrebačke Dubrave i proveli nad njim kriminalističko istraživanje.


Utvrđeno je tako da je tijekom subote zbog dugova što ih je 33-godišnjak imao prema njemu, nazvao ga i tražio da ga isplati. No, pri tome je i njemu i njegovom obitelji prijetio smrću. Nakon što ni to nije urodilo plodom poslao je 33-godišnjaku i jedan prijeteći sms.




Poslodavac se na kraju toliko uplašio prijetnji svog bivšeg radnika, da ga je odlučio prijaviti policiji. Vozač koji je samo želio svoju plaću ubrzo je pronađen. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je počinio kazneno djelo, odnosno da je na nezakonit način utjerivao dugovanje.


S kaznenom prijavom kojom mu je na teret stavljena prijetnja priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Ipak nakon što ga je ispitao istražni sudac zaključio je kako nema razloga da se 29-godišnjaka dalje drži u pritvoru. Pušten je da se brani sa slobode, a u nastavku postupka rasvjetljavat će se kako je došlo do ovog slučaja.


Prije nešto više od mjesec dana dogodio se sličan ovakav slučaj. Tada su dvojica radnika kojima nisu isplaćene plaće zaskočila bivšeg poslodavca. Njih dvojica su prijavljeni za protupravnu naplatu. Nakon što su prenoćili u pritvoru i oni su pušteni da se u nastavku procesa brane sa slobode.