Društvene mreže

Prijetio ministru Kujundžiću preko Facebooka: Podignuta optužnica protiv 19-godišnjeg Riječanina

Fiore Vežnaver

Privođenje Tomislava P.  / snimio S. JEŽINA

Privođenje Tomislava P. / snimio S. JEŽINA

Mladić, nastanjen na Krnjevu, optužen je da je 21. prosinca prošle godine, u kasnim večernjim satima, sa svoje kućne adrese putem mobitela i sa svog Facebook profila na onaj ministra Kujundžića poslao poruku u kojoj mu je prijetio ubojstvom, s ciljem da ga zaplaši. »Slušaj me, ubit ću te ko zeca, kako te nije sram stopirati liječenje... 



Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podignulo optužnicu protiv 19-godišnjeg Tomislava P. iz Rijeke, tereteći ga da je preko Facebooka prijetio ubojstvom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, najavivši mu da će ga zadaviti golim rukama.


Mladić, nastanjen na Krnjevu, optužen je da je 21. prosinca prošle godine, u kasnim večernjim satima, sa svoje kućne adrese putem mobitela i sa svog Facebook profila na onaj ministra Kujundžića poslao poruku u kojoj mu je prijetio ubojstvom, s ciljem da ga zaplaši. »Slušaj me, ubit ću te ko zeca, kako te nije sram stopirati liječenje… samo ćeš nestati«, navodilo se, između ostalog, u poruci, pored drugih ružnih riječi što nisu za javno objavljivanje. Inkriminirane riječi izazvale su kod ministra osjećaj straha i osobne ugroženosti, navodi se u službenim sumnjama protiv okrivljenog koji se tereti za kazneno djelo prijetnje.


Naša saznanja kazuju da su prvi rezultati istrage pokazali da je mladića na ovakav čin ponukala okolnost da je iz medija saznao za slučaj teško oboljele djevojčice za koju je shvatio da se neće liječiti onako kako bi to za nju bilo najbolje.




Nakon okončane policijske istrage i ispitivanja u tužiteljstvu, mladi Riječanin bio je predveden sucu istrage Županijskog suda, uz prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac nije prihvatio taj prijedlog, ali je osumnjičenom za prijetnje ministru tada odredio mjere opreza: da se jednom tjedno mora javljati policiji, a i zabranjeno mu je bilo kakvo, direktno ili indirektno, kontaktiranje s ministrom zdravstva i njegovo uznemiravanje.


Uz podignutu optužnicu tužiteljstvo je predložilo da se okrivljenom Riječaninu produženje mjera opreza. Mladiću prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.