Bivši direktor građevinskog poduzeća Kvarner na optuženičkoj klupi

Pri kraju suđenje Šuti za malverzacije s kreditima 90-ih

Ico Mikuličić

D. Kovačević

D. Kovačević

Kraju se približava suđenje u kojem se Krunoslav Šuto, bivši direktor građevinskog poduzeća Kvarner, tereti za mućke s imovinom i isisvanjem novca iz te tvrtke. Preostalo je još dvoje svjedoka koji bi mogli imati informacije o poslovanju tvrtke u ključnim vremenima. Njihovo saslušanje je odgođeno za ožujak. Nakon saslušanja tih svjedoka, suđenje bi ubrzo trebalo biti okončano

RIJEKA Kraju se približava suđenje u kojem se Krunoslav Šuto, bivši direktor građevinskog poduzeća Kvarner, tereti za mućke s imovinom i isisvanjem novca iz te tvrtke. Preostalo je još dvoje svjedoka koji bi mogli imati informacije o poslovanju tvrtke u ključnim vremenima. Njihovo saslušanje je odgođeno za ožujak. Nakon saslušanja tih svjedoka, suđenje bi ubrzo trebalo biti okončano. Šutu se, između ostalog, optužuje za malverzacije s kreditima devedesetih. Tužitelji tvrde da je podigao je kredit za svoju privatnu tvrtku Euroconsalt Zagreb od 300.000 DEM, a u zalog je dao imovinu GP Kvarnera. Spominje se i još jedan sporan kredit od 900.000 DEM sa sličnom pričom. Takvi su krediti, u pretvorbenim vremenima, često završavali u privatnim tvrtkama, a obaveze su ostajale na nevinoj žrtvi. Kredit nije plaćao pa se banka upisala na imovinu Kvarnera. 

Optužuje ga se i za još jedan kredit od 520.000 kuna podignut za GP Kvarner, ali koji je navodno završio u njegovoj privatnoj tvrtki. Tereti ga se i za čudne prodaje zemljišta na opatijskoj rivjeri, u vlasništvu Kvarnera, a na štetu te tvrtke. Šuto tvrdi da nije kriv, i da nije ništa radio na štetu Kvarnera, neki kasniji problemi posljedica su teških vremena i uvjeta poslovanja.