Bolje sumnjati nego srljati

Prevaranti se ne moraju bojati da će ostati bez kruha: Dvije nove žrtve “Nade iz Veleposlanstva u Londonu”

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Žrtve su na svoj kućni telefon dobile lažnu obavijest da im je bolestan netko od članova obitelji koji žive u inozemstvu, te da za njihovu zdravstvenu njegu trebaju uplatiti određeni novčani iznos, što su oštećeni i učinili



Dva nova kaznena djela prijevare, u Donjem Lapcu i Gospiću, počinjena su u petak, a u oba se slučaja ženska osoba preko telefona lažno predstavlja kao Nada iz Veleposlanstva u Londonu, te su na njen zahtjev prevarene osobe uplatile određenu količinu novca za navodno liječenje njihovih bližnjih u inozemstvu, priopćila je ličko senjska policija.


Žrtve su na svoj kućni telefon dobile lažnu obavijest da im je bolestan netko od članova obitelji koji žive u inozemstvu, te da za njihovu zdravstvenu njegu trebaju uplatiti određeni novčani iznos, što su oštećeni i učinili, ne sumnjajući u poziv sugovornika, navodi se u priopćenju.


Iz ličko-senjske Policijske uprave upozoravaju javnost na taj oblik prijevare, te mole građane koji dobiju takav poziv da provjere činjenice i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.




Glasnogovornica Policijske uprave Maja Brozičević pozvala je građane na oprez, s obzirom na sve češću pojavu novih oblika prijevare. Građani starije životne dobi, posebno samci najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare, kako zbog poodmakle životne dobi tako i neupućenost i nepažnje, upozorava Brozičević.


U Ličko-senjskoj županiji zabilježeni su razni oblici prijevare gdje se prevaranti lažno predstavljaju kao djelatnici centara socijalne skrbi, službenici banaka, djelatnici za usluge masaže i pomoć u kući i slično.