Brutalno premlaćivanje

Pretukao taksista jer je tražio da mu plati vožnju

Ana Raić Knežević

Zbog brutalnog premlaćivanja 35-godišnjeg zagrebačkog taksista, uhićen je 19-godišnji Pavao G. Riječ je o mladiću koji je zajedno s još najmanje jednim pomagačem prije mjesec dana, 27. listopada u večernjim satima na taksi stajalištu u Dankovečkoj ulici u Dubravi nasrnuo na 35-godišnjaka



ZAGREB – Zbog brutalnog premlaćivanja 35-godišnjeg zagrebačkog taksista, uhićen je 19-godišnji Pavao G. Riječ je o mladiću koji je zajedno s još najmanje jednim pomagačem prije mjesec dana, 27. listopada u večernjim satima na taksi stajalištu u Dankovečkoj ulici u Dubravi nasrnuo na 35-godišnjaka.


Kako doznajemo, sve je započelo nekoliko dana ranije kada je 19-godišnjak koristio usluge taksi prijevoza. Njega i prijatelja povezao je upravo 35-godišnji taksist, no na odredištu su mu odbili platiti vožnju. Tek je 19-godišnjak prema njemu bacio kovanicu od 50 lipa, nakon čega je zajedno s prijateljem izašao iz vozila. Idući dan taksist je naišao na tog istog mladića u gradu i prepoznao ga kao stranku koja nije platila vožnju, pa je inzistirao da dobije svojih 70 kuna. No, ostao je praznih ruku. Kada se već vjerojatno pomirio da neće uspjeli doći do svog zarađenog novca doživio je šok. Na stajalištu u Dankovečkoj ulici oko 21.20 sati do njega je došao 19-godišnjak naoružan drvenom palicom. U idućem trenutku on i njegov pomagač nasrnuli su na 35-godišnjaka. Brutalno su ga udarali palicama, te mu nanijeli teške prijelome nogu. Unatoč tome što se taksist više nije mogao braniti mladićima to nije bilo dovoljno, već su se okomili i na njegov automobil. Cijelog su ga porazbijali palicama i dali se u bijeg. Gotovo mjesec dana trebalo je policiji da pronađe mladića osumnjičenog za ovaj nasilni incident i liši ga sloboda. Nakon kriminalističkog istraživanja prijavljen je za nanošenje teških ozljeda i uništavanje tuđih stvari, u ovom slučaju 35-godišnjakovog taksi vozila. Budući da se još nije ušlo u trag drugima koji su sudjelovali u premlaćivanju taksista iz Policijske uprave zagrebačke nam je potvrđeno da se kriminalističko istraživanje nastavlja.