Premlaćen britanski par

Pretučeni u splitskom hostelu: Bilo je strašno! Dečka su mi ‘zabili u zid’, a mene su počeli tući šipkom

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

Kad je došao čovjek kojeg je čistačica zvala, zabio je mog dečka u zid, a mene je žena počela tući s metalnom šipkom, ispričala je Britanka. 



Studentica Laura Denmar (26) premlaćena je u Splitu metalnom šipkom, a napadnut je i njezin dečko. Nakon napada, do kojeg je došlo jer mladi par u splitskom hotelu nije želio ostaviti dodatni novac, djevojka je završila u bolnici. Spavanje u hostelu mladi britanski par platio je oko 500 kuna, ali vlasniku hostela to očito nije bilo dovoljno pa je tražio još novca. Vijest o tome na naslovnoj stranici svog portala objavio je britanski tabloid Daily Mail.


– U redu smo, vratili smo se u Britaniju, ali bilo je to zaista strašno iskustvo. Bilo je odmah jasno da cijeli taj hostel nije legalan. Sretni smo što smo se izvukli otamo i što možemoupozoriti druge da ne rezerviraju mjesta tamo, rekla je studentica za Daily Mail.


Napad se, piše Daily Mail, dogodio prošlog mjeseca. Djevojka je sa svojim dečkom, Jeremy Lafondom, bukirala hostel za 60 funti po noći preko jednog od internet servisa za rezervaciju.




– Međutim, kad su stigli u pitoreskni stari grad na dalmatinskoj obali, gdje su trebali odsjesti, poslali su ih u predgrađe, piše tabloid.


– Rekli su nam da moramo pokupiti ključeve iz drugog hostela i onda se vratiti nazad. Kad smo stigli, vidjeli smo tridesetak ležajeva i samo jednu kupaonu. Bilo je jasno da se tu radi nelegalno, rekla je Daily Mailu premlaćena Britanka.


Kako par nije imao gdje odsjesti, nije se bunio oko ovog smještaja.


– Zadnji dan, došla je rano ujutro čistačica i rekla da odmah moramo otići ili platiti još novca. Rekla sam joj da nema šanse da im ostavimo još novca, na što je ona rekla da će zvati policiju. Znala sam da rade ilegalno pa sam rekla neka pozove policiju. Odlučili smo ipak otići, što je prije moguće, ali čistačica nas je zaključala. Kad je došao čovjek kojeg je čistačica zvala, zabio je mog dečka u zid, a mene je žena počela tući s metalnom šipkom, ispričala je Britanka.


Gošćča je na koncu završila na šivanju glave, a slučaj su prijavili hrvatskoj policiji. Sve je prijavila i britanskom veleposlanstvu, a na stranici gdje su rezervirali hostel također su prijavili slučaj.


Splitska policija Daily Mailu rekla je da istražuje incident.