Otpušten iz riječke bolnice

Pretučeni nizozemski turist otišao iz Hrvatske

Barbara Čalušić

Pacijent neće imati vidljivih ožiljaka s obzirom da je princip operiranja kod njegove ozljede čeljusti bio da se ide s rezovima s unutrašnje strane usne šupljine, a ne izvana kroz kožu lica, objašnjava dr. Ante Lučev, koji je operirao Nizozemca pretučenog u Poreču



 – Vjerujem da im se cijela ova atmosfera pomalo zamjerila i oni su rekli, vrlo principijelno, da ne žele davati izjave za javnost. Ipak, stekao sam dojam da je u početku negativan stav bio jače naglašen, ali kako vrijeme prolazi, imam osjećaj da postaju svjesni cjelokupne situacije i činjenice da ovo što se njima dogodilo, jest izoliran slučaj. Zadovoljni su s našim tretmanom, pa i tretmanom medija, a u konačnici, pacijenta je posjetio ministar turizma, govori dr. Lučev.


   Prema njegovom mišljenju nizozemski turist ne bi trebao imati nikakvih posljedica od divljačkog napada porečkog ugostitelja. Dr. Lučev tvrdi da su posljedice teoretski uvijek moguće kod svake ozljede, no realno gledajući, vjerojatnost je u ovom slučaju jako mala.


   – Od ozljeda koje je pacijent zadobio za očekivati je da će sve biti u redu. Pacijent neće imati vidljivih ožiljaka s obzirom da je princip operiranja kod njegove ozljede čeljusti bio da se ide s rezovima s unutrašnje strane usne šupljine, a ne izvana kroz kožu lica, objašnjava dr. Lučev.