Djelomično uvjetna osuda

Presuda za Veletržnicu: Kastrapeli dobila dvije godine zatvora i mora vratiti 264 tisuće kuna

Fiore Vežnaver

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

Čelnici ugašene tvrtke, proglašenoj krivim za tri kaznena djela gospodarskog kriminala,  izrečena je djelomično uvjetna osuda, na način da joj je godina dana zatvora bezuvjetna, a godina uvjetna, s rokom kušnje od tri godine



RIJEKA Bivša direktorica  propale Veletržnice ribe Rijeka Dolores Margan Kastrapeli (52) osuđena je danas na dvije godine zatvora, od čega je polovica kazne uvjetna.


Čelnici ugašene tvrtke, proglašenoj krivim za tri kaznena djela gospodarskog kriminala,  izrečena je djelomično uvjetna osuda, na način da joj je godina dana zatvora bezuvjetna, a godina uvjetna, s rokom kušnje od tri godine.


Postane li ova presuda i pravomoćna, to znači da Kastrapeli neće morati u zatvor više od godinu dana, ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.




Objavom presude okončan je, barem na ovoj instanci, sudski proces Dolores Margan Kastrapeli za koju je vijeće odredilo i da joj se oduzima imovinska korist, dužna je platiti oko 264 tisuće kuna ime koristi ostvarene kaznenim djelom.


Vijeće sutkinje Jesenke Kovačić na kraju  je prihvatilo tvrdnje tužiteljstva da su dokazane sve tri točke optužnice i izreklo joj kaznu, odbacivši prijedlog  obrane da Kastrapeli treba osloboditi optužbe, jer nema dovoljno inkriminirajućih dokaza za kaznena djela za koja se tereti.


Presuda riječkog Županijskog suda nije pravomoćna, tužiteljstvo i optužena imaju pravo žalbe.