Policija moli pomoć

Prepoznaje li ga itko? Policija objavila fotografije naoružanog pljačkaša trgovina

Hina

Kamere su također snimile muškarca od oko 45 godina, visokog 170 cm, jače tjelesne građe, crne kraće kose izbrijane sa strane, a u trenutku počinjenja kaznenog djela bio je odjeven u crnu kratku majicu



Zagrebačka policija traga za nepoznatim muškarcem koji je u dva navrata u Zagrebu ovog ljeta, uz prijetnju pištoljem opljačkao poslovnicu za otkup plemenitih metala i trgovinu, te je objavila fotografije pljačkaša, uz molbu građanima za pomoć. 


Razbojnik je 8. srpnja, oko 19,30 sati u Šubićevoj ulici, iz prijetnju oružjem, u poslovnici za otkup plemenitih metala od zaposlenice uzeo novac.


Na snimkama kamere uočeno je da je riječ o muškarcu od oko 40 godina, visine 175 cm, jače tjelesne građe, crne kraće kose izbrijane sa strane, crnih očiju, a u trenutku počinjenja kaznenog djela bio je odjeven u tamniju majicu s kapuljačom tzv. »duksicu«, plave traperice te crne tenisice, a prijetio je manjim srebrnim pištoljem.




Policija također navodi da je nepoznati pljačkaš u ponedjeljak, 1. kolovoza, oko 14,20 sati na Kvaternikovu trgu u Zagrebu, zaprijetivši pištoljem od djelatnice trgovine ukrao više mobitela i novac.


Kamere su također snimile muškarca od oko 45 godina, visokog 170 cm, jače tjelesne građe, crne kraće kose izbrijane sa strane, a u trenutku počinjenja kaznenog djela bio je odjeven u crnu kratku majicu s natpisom sprijeda, tamne hlače ili donji dio trenirke te plave tenisice, a prijetio je manjim srebrnim pištoljem.


Analizom navedenih kaznenih djela te pregledom sustava video nadzora policija je utvrdila kako je riječ o istoj osobi.


Iz Policijske uprave zagrebačke mole građane da ukoliko imaju informacije o nepoznatom muškarcu s fotografija, o tome obavijeste policiju ili se jave na broj telefona 192 ili e-mailom na adresu [email protected].