Napad zbog "fejsa"

Predsjednik Savjeta mladih optužio načelnika Jelenja da ga je izudarao šakom

Fiore Vežnaver

Izašao sam iz vozila podignuti novac na bankomatu, kaže Fabijan Černeka. Iza mene se stvorio  načelnik Ervin Radetić koji mi se obratio riječima: »Što pišeš na Faceu protiv mene!? Pokazat ću ti ja kako  se to na Grobnišćini radi, tko je glavni!«



RIJEKA   Zgrožen sam ponašanjem  načelnika Općine Jelenje Ervina Radetića. Ne mogu vjerovati da je to bio spreman učiniti – kaže Fabijan Černeka  (24) iz Dražica, predsjednik Savjeta mladih Općine Jelenje, koji iznosi teške optužbe protiv općinskog načelnika, tvrdeći da ga je Radetić fizički napao u petak navečer kod bankomata u središtu Dražica.


Tvrdi da ga je načelnik nekoliko puta udario šakom u potiljak.  Černeka vjeruje da se mogući motiv napada  krije u sadržaju kojeg je objavljivao na Facebooku, a što mu je, po njegovim riječima, spočitnuo i sam načelnik na mjestu događaja.


– Tata je u petak navečer, oko 22 sata, parkirao auto na Trgu mlikarice u Dražicama, u središtu mjesta, a ja sam izašao iz vozila podignuti novac na bankomatu PBZ-a, kaže Fabijan Černeka. Bankomat je upravo izbacio novac, kada mi se odjednom netko stvorio  iza leđa. Bio je to općinski načelnik Ervin Radetić koji mi je odmah počeo prijetiti i spočitavati mi da što to pišem po Faceu. Inače sam freelancer novinar i fotoreporter, a na Faceu sam znao i znam objavljivati vijesti o događajima iz našeg kraja, u biti, uglavnom se radilo o prenesenim vijestima iz drugih medija. No, nikoga nisam vrijeđao, niti blatio bez argumenata, objašnjava Černeka i nastavlja: Načelnik mi se obratio riječima: »Što pišeš na Faceu protiv mene!? Pokazat ću ti ja kako se to na Grobnišćini radi, tko je glavni!«




Nakon toga me punom šakom, iz sve snage, udario dvaput u potiljak (stražnji dio glave). Inače je korpulentan čovjek, možete zamisliti kakav je to osjećaj. Kada se to dogodilo u blizini se nalazilo još par ljudi iz Općine, oni su samo gledali, nisu poduzeli ništa. Načelnik je odavao dojam da je pod utjecajem alkohola. Ostao sam pribran. Odlučio sam otići svojim putem. No, on me zatim udario na sličan način još dvaput. Smatrao sam da je najbolje da se povučem, vratio sam se do auta i sjeo do oca.  Počeo sam se tresti. Tata, koji je vidio da sam napadnut,  pitao me: »Tko je to bio, zašto te udario?« Kada sam mu rekao da me napao načelnik općine, nije mogao vjerovati. Otac je zatim otišao do načelnika koji je ostao u blizini, prigovorio mu je da kakav je to način postupanja. Koliko sam čuo, načelnik je mog oca molio da ne prijavljujemo slučaj policiji, da ćemo to »riješiti kao ljudi«. Otac i ja krenuli smo potom autom prema kući, ja sam se opet počeo tresti… Nećkao sam se, no u vožnji sam ipak nazvao policiju i ispričao da sam bio žrtva fizičkog napada. Rekli su da će poslati ophodnju, pa smo se vratili na mjesto događaja. Tu smo dali izjave policajcima – prisjeća se Černeka. 


Navodi da je policija u središtu Dražica razgovarala i s načelnikom, te da su obojica testirana alkometrom.


– Meni je pokazalo vrijednost 0,0, ali koliko znam, za načelnika je testiranje pokazalo da je pod utjecajem alkohola, iako ne velikim, objašnjava Černeka.  


Načelnik Radetić je optužbe nazvao izmišljotinom. Ne spori da se susreo i pričao sa Černekom kod bankomata, ali ga nije udario, niti mu prijetio i govorio ono što mu mladić spočitava.


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…