Karlo Šegota u pritvoru

Predator iza rešetaka: Djevojčicu s otoka zaveo preko Facebooka, doveo u Rijeku i htio prodati

Suzana Bandić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Potkraj prošlog mjeseca djevojka se nakon odlaska u Zagreb prestala javljati roditeljima i sestri, a njezin je mobitel bio isključen. Policija ju je našla u Rijeci i tada je otkriveno da ga je upoznala prije dvije godine, kada je tek navršila 14 godina, a sada je trebala  završiti kao bijelo roblje na još neutvrđenoj lokaciji



ZADAR Sudac istrage u nedjelju na noć, nakon višesatnog ispitivanja, odredio je jednomjesečni zatvor Karlu Šegoti, 30-godišnjaku podrijetlom iz susjedne BiH s adresom u Zagrebu.


Njega se sumnjiči da je još prije dvije godine preko društvene mreže Facebook upoznao djevojku koja je tada tek navršila 14 godina i namamio je da dođe u Zagreb. Tamo ju je vrbovao da se bavi prostitucijom, a onda, obećavajući život na visokoj nozi u inozemstvu, pomogao da ode u Rijeku odakle je potom trebala biti prodana u bijelo roblje.


Stoga mu se na teret stavlja kazneno djelo trgovanja ljudima. Muškarac se pred zadarskim Županijskim odvjetništvom i sudom branio šutnjom. Karlo Šegota priveden je još u petak i to temeljem interpolove tjeralice. Riječ je o djevojci s jednog zadarskog otoka koja je u Zagrebu, zbog loše financijske situacije u obitelji pohađala dopisnu školu. Slučaj je otkriven nakon što se ona od 25. travnja nije javljala roditeljima. Podaci o njezinu nestanku bili su objavljeni i na stranicama NENO.




Karlo Šegota  je tada 14-godišnju djevojčicu, vještom i već ranije isprobanom pričom preko Facebooka, namamio da dođe u Zagreb. Djevojčica je tada završila osnovnu školu, a roditelji nisu imali dovoljno novca da bi ju poslali na školovanje.


Stoga je upisala Dopisnu školu u Zagrebu gdje je ostvarila i fizički kontakt s Karlom kojemu na facebook profilu piše da je rođen u Travniku u susjednoj BiH, da je završio srednju školu – gimnaziju te da studira. Dostupno je i nekoliko njegovih fotografija među kojima su i one s plaže kojima je očito mamio pripadnice nježnijeg spola koje nisu niti slutile s kim komuniciraju. Za bivšeg poslodavca Karlo Šegota je naveo jedan caffe bar u Splitu, a da ima svoje veze i kontakte posvuda potvrđuje podatak da je djevojka pronađena u Rijeci.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista u ponedjeljak…