Incident

Predao se muškarac koji je prijetio bombom u Splitu

Hina



Splitski ugostitelj, koji je u subotu oko 15 sati prijetio da će aktivirati eksplozivnu napravu u svom napuštenom ugostiteljskom objektu na Firulama, oko 17 sati se dragovoljno predao policiji, čime je dvosatna kriza završena, potvrđeno je u splitskoj policiji.


Muškarac je oko 15 sati nazvao policiju i rekao da će aktivirati eksplozivnu napravu zbog čega je u vrlo kratkom roku bilo ispražnjeno i osigurano čitavo područje oko plaže na Firulama, gdje se nalazi ugostiteljski objekt. Na mjesto događaja je ubrzo stigao policijski pregovarač koji je ugostitelja cijelo vrijeme odgovarao od prijetnje samoubojstvom.


Neslužbeno se doznaje da je ugostitelj tijekom pregovora u jednom trenutku odlučio ići s policijom, pa je dio interventnih policajaca ušao u objekt i odveo ga u službene policijske prostorije.Nakon što je muškarac odveden u policiju, djelatnici Protueksplozijske zaštite splitsko-dalmatinske Policijske uprave pregledali su objekt, no u njemu nisu pronašli eksplozivnu napravu.Policija još ne zna motive tog čina splitskog ugostitelja, no mediji pišu da se odlučio na to zbog problema s ljetnom terasom ispred njegovoga ugostiteljskog objekta. Je li to zaista razlog njegove prijetnje aktiviranjem eksplozivne naprave, otkrit će policija koja je započela istragu tog slučaja.