Neočekivani rasplet

Prebrza vožnja goransku policiju dovela do otkrića laboratorija za uzgoj indijske konoplje

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Nakon što su u automobilu otkrivena dva paketića sa 132 grama marihuane, koje su osumnjičeni navodno namjeravali preprodati, primorsko-goranska policija zatražila je u nastavku kriminalističke obrade pomoć od svojih kolega iz bjelovarsko-bilogorske županije gdje 34-godišnjak živi



RIJEKA  – Prebrza vožnja koju je u Gorskom kotaru zabilježio prometni presretač policiju je dovela do otkrića laboratorija za uzgoj indijske konoplje na bjelovarskom području, nakon što su u zaustavljenom automobilu pronađena dva paketića s više od 130 grama marihuane, doznaje se u primorsko-goranskoj policiji.


Dvoje hrvatskih državljana, 34-godišnjeg vozača i njegovu 25-godišnju suputnicu, policija je u Gorskom kotaru zaustavila u nedjelju, 28. lipnja, a posada policijskog presretača ubrzo je utvrdila da je vozač jurio cestom iako mu je istekla vozačka dozvola.



Nakon što su u automobilu otkrivena dva paketića sa 132 grama marihuane, koje su osumnjičeni navodno namjeravali preprodati, primorsko-goranska policija zatražila je u nastavku kriminalističke obrade pomoć od svojih kolega iz bjelovarsko-bilogorske županije gdje 34-godišnjak živi.




Pretragom njegova doma otkriven je laboratorij s reflektorima, grijalicama, ventilatorima i drugom opremom za uzgoj indijske konoplje, ali i 18 stabljika visine 43 do 128 centimetara, oko tri kilograma sušenih listova i više sušenih stabljiki.


Uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama oboje su predani pritvorskom nadzorniku, dok je muškarac zbog prebrze vožnje bez vozačkle dozvole i prekršajno prijavljen.