Istarska policija

Požar u kojem je poginuo izazvao sam pulski zatvorenik upaljačem

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Policija je priopćila da je 25-godišnji hrvatski državljanin bio je smješten u posebno osiguranoj prostoriji (samici) u kojoj je oko 15,35 sati upaljačem izazvao požar. Vatra je ubrzo zahvatila cijelu prostoriju i njega, uslijed čega je smrtno stradao

PULA Istarska policija potvrdila je u utorak kako je očevidom u pulskom zatvoru utvrđeno da je 25-godišnji zatvorenik jučer poginuo u požaru koji je sam izazvao upaljačem.Policija je priopćila da je 25-godišnji hrvatski državljanin bio je smješten u posebno osiguranoj prostoriji (samici) u kojoj je oko 15,35 sati upaljačem izazvao požar. Vatra je ubrzo zahvatila cijelu prostoriju i njega, uslijed čega je smrtno stradao.

U suradnji s pulskim Županijskim državnim odvjetništvom i povjerenstvom Ministarstva pravosuđa policija nastavlja utvrđivati sve okolnosti tog smrtnog slučaja, budući nije jasno kako je zatvorenik uspio u samicu unijeti upaljač te kako nitko nije uočio požar prije nego je poginuo.


Pomoćnik ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Ivica Šimac u ponedjeljak navečer potvrdio je novinarima kako su do utvrđivanja svih okolnosti ove nesreće s dužnosti udaljeni upravitelj zatvora, voditelj službe osiguranja i djelatnici koji su postupali u ovom slučaju.