Izgorilo 200 hektara šume

Požar u Lokvi Rogoznici pod kontrolom vatrogasaca

P. N.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Umornim gasiteljima iz gotovo cijele županije, kojih se na terenu nalazi dvjestotinjak sa 50 vozila, cijeli dan pomažu i četiri kanadera koji gase dobar dio teško pristupačnog terena



Veliki požar koji je u petak navečer buknuo na predjelu Ivašnjak, u Lokvi Rogoznici nedaleko od Omiša, i u kojem je izgorjelo 200 hektara mlade borove šume pod kontrolom je vatrogasaca i do večeri bi mogao biti lokaliziran nakon čega bi se pristupilo sanaciji požarišta, doznaje Hina popodne od glavnog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.


Umornim gasiteljima iz gotovo cijele županije, kojih se na terenu nalazi dvjestotinjak sa 50 vozila, cijeli dan pomažu i četiri kanadera koji gase dobar dio teško pristupačnog terena.


Požar je buknuo u petak u 21,15 sati, kada je planulo na više mjesta, te je vatra nošena burom stigla nadomak kuća. Izgorjelo je jedno parkirano i neregistrirano vozilo, no ljudskih žrtava srećom nije bilo. Zbog gustog dima nakratko je jutros bila zatvorena i Jadranska magistrala kod Lokve Rogoznice.




Iako se još službeno ne zna kako je vatra buknula, jer se očevid na mjestu događaja ne može obaviti dok se požar u potpunosti ne ugasi, brojni mještani Lokve Rogoznice u vezu s njim dovode svoga mještanina koji je navodno jučer kasno popodne palio stari namještaj, te mu je vatra u jednom trenutku izmakla kontroli.


Policija i vatrogasci takvu informaciju nisu potvrdili, nego su samo kazali da će očevid pokazati zašto je buknuo požar.