Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Traganje

Potraga za muškarcem koji je pao s jedrilice

Potraga za muškarcem koji je pao s jedrilice
Potraga za muškarcem koji je pao s jedrilice
Autor:
Objavljeno: 23. ožujak 2018. u 11:58 2018-03-23T11:58:00+01:00

Od sinoć traje intenzivna potraga za muškarcem koji je sinoć pao s jedrilice u more u Viškom kanalu, dok je drugi muškarac (61) iz Njemačke pronađen na plovilu u prvim satima petka te osim pretrpljenog šoka nema tjelesnih ozljeda, doznaje se u splitskoj policiji.

Događaj se zbio u četvrtak u 21.15 sati, kada je zaprimljena informacija od Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka Zadar da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zatražila isplovljavanje policijskog plovila radi uključivanja u zajedničku akciju traganja i spašavanja za muškarcem koji je s jedrilice pao u more u Viškom kanalu.

Noćas oko 2 sata ribarski brod je uz pratnju službenog policijskog plovila u luku Vis doteglio pronađenu jedrilicu, na kojoj se nalazio Nijemac kojega je pregledao liječnik i zbrinut je.

»Tijekom jutra nastavljena je akcija traganja za muškarcem koji je sinoć tijekom noći s jedrilice pao u more, kojom rukovodi Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru, a u kojoj sudjeluju plovila Lučke kapetanije i policijsko plovilo«, kazala je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.