Cijeli dan traje potraga

Potraga u Buzetu: Nestao riječki dizajner i fotograf Vanja Puškarić (36)

Glas Istre

Puškarića je majka u utorak oko 15 sati vozilom dovezla do odvojka za naselje Brgad, odakle je krenuo na pješačenje, a postoji dvojba je li krenuo prema penjalištu Raspalica ili prema Bujama, stoga se potraga odvijala u oba smjer



BUZET Na buzetskom području, na potezu od Brgada do Svetog Ivana, cijeli dan traje potraga za 36-godišnjim Riječaninom Vanjom Puškarićem, koji je posljednji put viđen u utorak poslijepodne i od tada mu se gubi svaki trag. Riječkog dizajnera i fotografa majka je u utorak oko 15 sati vozilom dovezla do odvojka za naselje Brgad, odakle je krenuo na pješačenje, a postoji dvojba je li krenuo prema penjalištu Raspalica ili prema Bujama, stoga se potraga odvijala u oba smjera. 


Namjeravao je ostati u prirodi četiri, pet dana, fotografirati i istraživati šumske putove, no s obzirom da se nije javljao na telefon, njegova majka je jučer u 9.20 sati prijavila njegov nestanak policiji. Signal mobitela ukazivao je da je mobitel na istom, odnosno da se ne miče. Premda je signal upućivao na područje površine pet kilometara, mobitel je sinoć pronađen na mjestu gdje je majka ostavila Vanju Puškarića.


U potragu se uz policiju, uključila majka, rodbina i prijatelji, a danas u 13 sati pridružili su se i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Buzet. U kasnim popodnevnim satima u istragu su se uključili i Dobrovoljno vatrogasno društvo Buzet te članovi Moto kluba Buzet, koji pretražuju teren na enduro motociklima.




– Pretražujemo sve putove kojima se nestali mogao kretati, rekao je zapovjednik JVP-a Damir Fabijančić. Interventnim službama buzetskog područja koordinira gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić.


Puškarić je visok 170 centimetara, srednje je tjelesne građe, a kosa i oči su mu kestenjaste boje. Kao mjesto nestanka navodi se državna cesta Buzet – Roč, odvojak za Brgad. U potragu za nestalim Vanjom naša novinarska ekipa uključila se kod buzetskih vatrogasaca, te smo pretražili područje do podnožja brda, odnosno mjesta Sveti Martin kod Buzeta. U potrazi je u popodnevnim satima bilo oko 50 osoba. (G. ČALIĆ ŠVERKO, M. SARDELIN)