Pucnjava

Potjera po ipsilonu: Krijumčar migranata htio pregaziti policajca, ovaj mu pucao u gume

Glas Istre

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je, kako bi pobjegao, vozilom nasrnuo prema policajcu. Da bi spasio vlastiti i život drugih osoba policijski službenik uporabio je vatreno oružje



U dramatičnoj policijskoj potjeri koja se u poslijepodnevnim satima petka odigrala na Istarskom ipsilonu došlo je do pucnjave.


Metak je ispalio policajac, i to u gume vozila marke Škoda za koje je utvrđeno da je je prevozio migrante. Naime, pojasnili su iz policije, policajac je radi vlastite sigurnosti upotrijebio vatreno oružje pucajući u gume automobila Škoda slovenskih oznaka koji ga je pokušao pregaziti, a potom se vozač dao u bijeg.


Za vozačem je policija do kasno u noć tragala, dok su putnici iz vozila, četiri albanska državljana, nakon bijega uhićeni. Sve se to dogodilo u petak oko 15.35 sati na Istarskom ipsilonu, prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija.




Policija je naime uočila sumnjivo vozilo marke Škoda koje se kretalo u smjeru Pazina, za koje su prethodno raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi. Na pokušaj zaustavljanja vozila, uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, vozač se oglušio i nastavio kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet se odvija jednom prometnom trakom. Tada je krenula potjera.


Nailaskom na kolonu vozila, nepoznati vozač zaustavio je vozilo, a u tom trenutku iz vozila su izašle četiri nepoznate osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je, kako bi pobjegao, vozilom nasrnuo prema policajcu.


Da bi spasio vlastiti i život drugih osoba, s obzirom da je vozač krenuo zaobilaziti zaustavljena vozila u namjeri da nastavi vožnju prometnom trakom iz suprotnog smjera, policijski službenik uporabio je vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru guma vozila.


Nepoznati vozač pobjegao je s mjesta događaja, a policijski službenici pronašli su vozilo kilometar dalje. Tijekom večeri policijski su službenici na području Roča pronašli osobe koje su pobjegle iz vozila, kao i samo vozilo. Prema do sada utvrđenom radi se o nezakonitim migrantima, državljanima Kosova, dok se za vozačem Škode intenzivno traga. U događaju nitko nije ozlijeđen.