Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
24. siječnja 2020.
Tragedija u Malinskoj

'Posvuda je bilo krvi, kao u hororu': Je li gliser na djevojku na Krku naletio na manje od 300 metara od obale?

Ilustracija Goran Kovačić / PIXSELL
Ilustracija Goran Kovačić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2019. u 7:09 2019-07-26T07:09:57+02:00

Da se nesreća dogodila na 300 metara od obale, priopćilo je i Ministarstvo mora, prometa i veza. Tri stotine metara je, naime, granica nakon koje je glisiranje dozvoljeno, dok je sve manje od toga kupališna zona unutar koje je glisiranje teški prekršaj

"Bila sam na plaži i vidjela kako oživljavaju ženu na gliseru kojim su je dovezli na obalu. To je bilo nešto strašno, bila je bez noge i obilno je krvarila. Bila je u ronilačkom odijelu, nepomična i vrlo blijeda", ispričala je za 24 sata kupačica koja je svjedočila strašnom događaju ispred hotela Malin u Malinskoj na Krku, gdje je od posljedica udara glisera preminula 28-godišnja Austrijanka Verena H., koja je ronila na tristotinjak metara od obale.

- Krvi je bilo po svuda kao u horor filmu. Na plaži je bilo i puno djece, neka od njih su plakala od tog strašnog prizora, svi su bili prestrašeni, dodala je svjedokinja, 

Djevojka je preminula vrlo brzo nakon što je vozilom Hitne pomoći odvezena prema KBC-u Rijeka.

Gliser je vozio 25-godišnji Zadranin, koji je u Malinsku došao odraditi sezonu, a alkotestiranjem je utvrđeno da nije bio pijan. 

- Dečko je bio u potpunom šoku, nije mogao ni govoriti. To su inače savjesni dečki i nikad nije bilo problema s njima. Teško je s brodice koja ima ovako visoku provu vidjeti kupače, a pogotovo ronioce, na takvoj udaljenosti od plaže, ispričali su za 24 sata mještani Malinske. 

Da se nesreća dogodila na 300 metara od obale, priopćilo je i Ministarstvo mora, prometa i veza. Tri stotine metara je, naime, granica nakon koje je glisiranje dozvoljeno, dok je sve manje od toga kupališna zona unutar koje je glisiranje teški prekršaj.

No poznanica obitelji je za Jutarnji list izjavila kako se sve dogodilo bliže obali. 

- Bilo je to puno bliže obali, u zoni kupanja, nedaleko od plaže gdje se nalazi Mul bar. Ronili su na dah i djevojka je imala ronilačku bovu promjera jedan metar. To definitivno nije bilo na 300 metara od obale, pa na toj razdaljini dubina je 55 metara - ispričala je za Jutarnji. 

Nesretna djevojka na Krk je stigla s ocem Dieterom, također roniocem. Stradala je samo sat vremena kasnije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.