Ante Pavlović

Policija uhitila samozvanog kiropraktičara koji sije strah po selu: Čovjeka držao kao roba

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Provjereno Nova TV

Foto Screenshot Provjereno Nova TV

Pavlović je svakodnevno dolazio do trošne kuće 60-godišnjaka i prijetio mu da će snositi posljedice ako neće ispunjavati njegove zahtjeve, a što je oštećeni bespogovorno i u strahu i činio



Zagrebačka policija izvijestila je da je uhićen 62-godišnji muškarac zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ropstva i teške tjelesne ozljede. Nova TV neslužbeno doznaje da je riječ o Anti Pavloviću, samozvanom kiropraktičaru o kojem priču večeras donosi Provjereno. Policija je i reagirala upravo nakon objave najave za večerašnju emisiju.


Policija je objavila da je “uvidom u otvorene izvore te javno dostupne informacije” došla do saznanja odnosno sumnje u moguće počinjenje kaznenih djela po službenoj dužnosti. Nakon utvrđivanja činjenica dovršeno je kriminalističko istraživanje nad muškarcem (62) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ropstva i teške tjelesne ozljede.


Nametao mu dominaciju


Sumnja se da je unazad tri tjedna, do 30. listopada, Ante Pavlović stavio u ropski odnosno u odnos sličan ropskom 60-godišnjaka i držao ga u takvom odnosu. Policija kaže, ne spominjući imena, da je Pavlović svakodnevno dolazio do trošne kuće 60-godišnjaka i prijetio mu da će snositi posljedice ako neće ispunjavati njegove zahtjeve, a što je oštećeni bespogovorno i u strahu i činio.




Sumnja se da se osumnjičeni 62-godišnjak fizički i psihički obrušavao na oštećenog 60-godišnjaka na način da ga je svakim njegovim odbijanjem, a s ciljem nametanja dominacije fizički kažnjavao čime si je osigurao poslušnost, a kod 60-godišnjaka izazvao strah i nemoć.


Također se sumnja da je osumnjičeni preko drugih osoba oštećenom slao poruke u cilju zastrašivanja i prijetnji smrću da bi učvrstio svoju dominantnost, da bi ga 30. listopada 2019. godine 62-godišnjak ponovno fizički napao na način da ga je prvo rukama, a zatim i štapom udarao po tijelu, a posljedica čega su teške tjelesne ozljede koje su mu utvrđene u KBC Zagreb, gdje je oštećenom ujedno i pružena sva potrebna liječnička pomoć, stoji u priopćenju PU zagrebačke.


Mještani žive pod njegovim terorom


Podsjetimo, Ante Pavlović, samoprozvani kiropraktičar, javnosti je poznat po skandaloznom i nasilnom ponašanju zbog kojeg je više puta završio u zatvoru, a stanovnici Donjeg Dragonošca žive pod njegovim terorom dok ih svakodnevno snima i zastrašuje te hoda polugol sa sjekirom u ruci, donosi emisija Provjereno, koja će večeras biti emitirana na Novoj TV.



U posljednjem incidentu skočio je vozačici na automobil, pokazivao spolovilo i udarao štapom po automobilu. Tada je bio uhićen i pušten.


Pavlović tvrdi da skrbi o čovjeku koji bez struje i vode živi u kolibi u šumi. Pred kamerama je naređovao čovjeku od otprilike 60 godina koji je zbog hladnoće postao invalid.


„Ti si se sakrio. Ja sam mislio da si umro. Dva dana i noći se nije htio vraćat, mislio me zavarat. Ti misliš mene zaj****, dosjetljivo đubre“, zapovijedao mu je Pavlović.


Od hladnoće proteklih zima čovjeku su otpali nožni prsti, u lošem je stanju i treba pravog liječnika, a u bolnicu nije otišao jer je odgovornost za liječenje preuzeo Ante.


„Kakvu bolnicu kad ja to radim? Ja to dezinficirao hidrogenom i to sve”.


“Sad će on ići na kupanje u jezero ako se meni prohtije. Hoćeš ići sa mnom? Kaži – hoću”, govori Pavlović.



Dječaka istukao bičem


Muškarac mu odgovara da ne zna plivati, ali Pavlović mu govori da će ići u plitko. ”Ja sam inteligentniji od tebe. Ja imam četiri fakulteta”, kaže nemoćnom muškarcu.


Mještani su očajni i u strahu, a nestaje im strpljenja i tolerancije. Jedino kada Ante završi pod nadzorom jest kada fizički nasrne na nekoga, a posljednji dulji boravak u zatvoru priskrbio si je zlostavljajući dječaka kojeg je tražio da pokaže spolovilo i istukao ga bičem.


“To godinama tako evo traje i tu je jedino mir kad je gospodin Pavlović u zatvoru”, govore mještani.


Cijelu priču pogledajte u emisiji ‘Provjereno’ u četvrtak u 22:20 na Novoj TV.