Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. veljače 2020.
TEŠKA PRIJEVARA

Policija uhitila 34-godišnjeg Opatijca za kojim je raspisan europski uhidbeni nalog, u Austriji varao državu

Foto S. DRECHSLER
Foto S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2020. u 13:36 2020-02-14T13:36:00+01:00

Ovaj 34-godišnjak je u protekle dvije godine u Republici Austriji prijavio lažno imovinsko stanje, pa mu je iz austrijskog Državnog proračuna isplaćeno oko 40 000 eura namijenjenih za svakodnevni život, iako ima registriranu tvrtku u drugoj državi veće materijalne vrijednosti

RIJEKA - Jučer je u Rijeci u suradnji policijskih službenika Policijske postaje Opatija i austrijske policije iz Beča uz koordinaciju Službe za međunarodnu policijsku suradnju, Uprave kriminalističke policije, uhićen 34-godišnji hrvatski državljanin za kojim je Državno odvjetništvo u Beču, 30. listopada 2019., raspisalo europski uhidbeni nalog.

Riječ je o osumnjičeniku za počinjenje kaznenog djela profesionalne teške prijevare iz austrijskog Kaznenog zakona.
 
Naime, 34-godišnjak je u protekle dvije godine u Republici Austriji prijavio lažno imovinsko stanje, pa mu je iz austrijskog Državnog proračuna isplaćeno oko 40 000 eura namijenjenih za svakodnevni život, iako ima registriranu tvrtku u drugoj državi veće materijalne vrijednosti. 

Također se sumnjiči da je počinio više prijevara na štetu nekoliko tvrtki u Austriji kojim kaznenim djelima je počinio ukupnu materijalnu štetu od najmanje 210.000 eura.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja uz europski uhidbeni nalog istovremeno je izvršen i europski istražni nalog Državnog odvjetništva u Beču. 

Tom je prilikom pretragom doma i prostorija, koje 34-godišnjak koristi na opatijskom području, pronađena razna dokumentacija koja se dovodi u vezu s počinjenjem navedenih kaznenih djela.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja, a po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.