Dovršena istraga

Policija u Otočcu pronašla 250 metara opasnog detonirajućeg štapina

Marin Smolčić

NL arhiva

NL arhiva



 


OTOČAC Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja nad troje osoba.


 




Prvi u tom neslavnom nizu je 51-godišnjak s područja Grada Otočca ispitan zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.


U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađeno 250 metara detonirajućeg štapina, koje je neovlašteno posjedovao. Riječ je o  iznimno opasnom ekplozivnom materijalu punjenom razornim eksplozivom čijih 50-ak centimetara može otkinuti drveni stup. 


 


Drugi se slučaj odnosi na krađu drva. Tako je 25-godišnjak s područja Općine Vrhovine u razdoblju od mjeseca studenog 2018. godine do 12. ožujka 2019. godine u šumskom predjelu Rape, kod mjesta Dabar nedaleko od Otočca posjekao i odvezao 38 stabla bukve, u vlasništvu Hrvatskih šuma sa sjedištem u Otočcu.


 


Istraga je dovršena i nad 80-godišnjakom s područja Grada Otočca zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Djeda se sumnjiči da je prije mjesec dana, 30. travnja 2019. godine u Doljanima pored Otočca prijetio smrću 47-godišnjakinji iz Doljana. Protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto izvješće kao nadopuna kaznene prijave.