Utorak, 6. listopada 2015.
Pali uoči "žetve"

Policija otkrila plantažu marihuane pored groblja na riječkoj Kozali

Foto Sergej DRECHSLER
Foto Sergej DRECHSLER
Autor: Ico Mikuličić
Objavljeno: 1. kolovoza 2012. u 22:58

Uhićena su dvojica mlađih muškaraca koji su mislili da će njihova rabota proći neprimijećeno. Otkriveno je 157 sadnica konoplje

RIJEKA Riječki policajci otkrili su plantažu marihuane kraj groblja Kozala ! Uhićena su dvojica osumnjičenih koji se terete da su tu marihuanu uzgajali za prodaju. Radi se o jednom 30-godišnjaku i njegovom devet godina starijem kompanjonu. Otkriveno je 157 sadnica indijske konoplje koje su uz pažljivo njegovanje već dosegle do 120 centimetara visine. 

Istraga o tom slučaju je u tijeku, a uzorci marihuane su dostavljeni u Centar za kriminalistička istraživanja i vještačenja »Ivan Vučetić« u Zagrebu. Policijski dio istraživanja je pri kraju a osumnjičenici će potom biti predani pritvorskom nadzorniku i poslije na ispitivanje državnim odvjetnicima i vjerojatno u pritvor.  

Droga je uzgajana na šumovitu predjelu blizu groblja Kozala, a stabljike marihuane bile su skrivene među ostale biljke, no policijski inspektori su očito kroz rad na terenu došli do otkrića te plantaže. No trebalo je još doći i do onih koji su drogu posadili i uzgajali. Postavljena je zasjeda, a u srijedu oko 20 sati inspektori su primijetili dvojac kako se pažljivo približava, a potom su došli i s kanistrima punim vode. 

Pustili su ih da dođu do marihuane i pripreme se za svoj posao a onda su ih zaskočili na djelu.Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske rade na rasvjetljavanju pozadine cijelog slučaja. Na području Primorsko-goranske županije bilo je i ranije više pokušaja uzgajanja marihuane koje je policija zaustavila. Zanimljivo je da je, slučajno ili ne, upravo na širem području oko riječkog kvarta Kozala i ranijih godina bilo pokušaja uzgajanja marihuane, ali bilo je i na Rabu i drugim dijelovima županije.

I ranije je na području Kozale bio slučaj pokušaja sadnje priličnog broja stabljika marihuane. Ti okrivljenici su na sudu također imali posebnu obranu. Tvrdili su da su stabljike droge posadili, ne da bi njom trgovali, već zbog zdravlja. Tvrdili su da imaju zdravstvene tegobe za koje su čuli da se najbolje liječe marihuanom.

Zasad se ne zna kako su policajci otkrili ovu posljednju plantažu kraj groblja, ali upućeni tvrde da je ovo ljetno vrijeme kad se približava kraj sezone marihuane i kad se ona najviše njeguje i priprema za berbu. Zato i policajci više nadziru kritične točke i sumnjive kanale pa vjerojatno i tako dolaze do informacija.
Nedavno je velika plantaža otkrivene u polju u blizini Sarvaša. Policija je tamo otkrila 405 stabljika indijske konoplje. Na južnom području Varaždinske županije, na bregima iznad Breznice i Brezničkog Huma, otkrili su također plantažu indijske konoplje s više od 100 stabljika te biljke. Plantaža je bila u borovoj šumi u blizini kuće kojom se koristi 34-godišnjak. Otkriveno je 114 stabiljki indijske konoplje visine od 20 do 140 centimetara. Mladi »poljoprivrednik« je bio bio dobro pripremljen pa je imao i posebna sustav za navodnjavanje. No to mu nije pomoglo.

Komentari

9
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • jebivjetar
  jebivjetar   Objavljeno: 4. kolovoza 2012. u 2:44

  Ma netko ih je od "frendova" ocvikao, nego da mi je znat gdje če ta trava završiti i tko to uopće kontrolira...

 • GLEMBAY
  GLEMBAY   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 8:00

  Dajte da se svi napušimo mare,pa će sve biti ružičasto....

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 8:02

   Di baš nađe ružičasto ...

 • Poncije Pilat
  Poncije Pilat   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 6:31

  Haha u teoriji, a bome i u praksi. Biljke za svoj rast trebaju vodu i hranjive tvari iz zemlje, dakle posto su te biljke rasle na groblju hranile su se ostacima pokojnika. Da sam pušio tu travu pušio bi kroz nju ostatke pokojnika.. DALI ME TO ČINI KANIBALOM????

  • Dean.Voris
   Dean.Voris   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 9:26

   Ne, to te ne cini kanibalom. Ali puseci ostatke pokojnika u tebe ulazi njihov duh i snaga. To bi trebalo uvrstit ad hoc u narodne obicaje pa da vidimo tko bi nam zabranio trubicu!

 • Fiume_
  Fiume_   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 0:02

  Kraj groblja? U BiH su par puta sadili u nacionalnom parku Hutovo blato, a kreativnosti. :)))

  Pa dobro, kao da se ne zna da marihuana olakšava bolove. Jednostavno nitko me ne može uvjeriti da se od marihuane postaje ovisnik. To je više stvar svjesne ugode za one koji je konzumiraju. Ganjanje marihuane je predstava za javnost kako se rješavaju pitanja droga u Hrvatskoj, formalna statistika. Ona se ne rješavaju, naročito ne teških droga.

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 8:02

   Bitno je ne zaspat na pruzi. A za ugodu takve vrste dobra je i ozbiljna čaša terana ...

  • malifrane
   malifrane   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 7:42

   Moramo li baš sve uvoziti ? A toliko neobrađenih površina. LOL

  • Poncije Pilat
   Poncije Pilat   Objavljeno: 2. kolovoza 2012. u 6:33

   Naravno da se ne postaje ovisnik, ali problem je u ljudima i ljudskoj prirodi koji nakon trave vole probati druge stvari i to onda vodi u ovisnost, iako je po meni alkohol puno gori od trave. Nikad nisam pročitao naslov u novinama npr.Napušio se i istauka ženu, a Napio se i istukao ženu gotovo svakodnevno. LEGALIZE IT!!!!