Stravična prijetnja

Policija ga još traži: Dok je hitna pomoć spašavala čovjeku život, on je urliknuo – sve ću vas pobiti

Hina

snimio Milan Sabic/PIXSELL

snimio Milan Sabic/PIXSELL

"Policija istražuje što se točno dogodilo i tko je to viknuo. Do sada smo na te okolnosti razgovarali s nekoliko osoba. Za sada znamo da tom prilikom nitko nije vidio oružje, a nakon povika su se svi prisutni razbježali", rekla je Nazlić.



SPLIT – Splitska policija i dalje istražuje tko je tijekom subotnje intervencije Hitne pomoći na Šperunu, gdje su ubijene tri osobe, zaprijetio da će” sve pobiti”, a zbog tih prijetnji je cijeli tim Hitne pomoći (liječnik specijalist, tehničar i vozač) od nedjelje na bolovanju.


Sanja Nazlić iz splitske policije u četvrtak je Hini izjavila kako se na mjestu trostrukog ubojstva u subotu okupilo više osoba, pri čemu je jedna od njih iz susjedne ulice viknula: “Ubili su mi prijatelja, sve ću vas pobiti”, ali nitko nije vidio tko je to uzviknuo.


“Policija istražuje što se točno dogodilo i tko je to viknuo. Do sada smo na te okolnosti razgovarali s nekoliko osoba. Za sada znamo da tom prilikom nitko nije vidio oružje, a nakon povika su se svi prisutni razbježali”, rekla je Nazlić.




Na Facebooku je objavljen poziv na prosvjed podrške 25-godišnjem Filipu Zavadlavu koji je uhićen pod sumnjom da je počinio trostruko ubojstvo. Prosvjed bi se trebao održati ove subote u 16 sati na Rivi, no u policiji kažu kako im do jutros prosvjed nije prijavljen.


Trostruko ubojstvo dogodilo se u subotu, u 15.35 sati na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici, gdje su iz automatske puške ubijeni Marino Paić, Jurica Torlak i Marin Boban. Nešto manje od tri sata kasnije policija je u kafiću u splitskom kvartu Skalice uhitila 25-godišnjeg Filipa Zavaglava, kojega sumnjiče za teška ubojstva i općeopasnu radnju.


S obzirom da u policiji i kod državnog odvjetništva nije komunicirao, Zavadlav je prebačen u zagrebačku zatvorsku bolnicu gdje čeka psihijatrijsko vještaćenje. Zastupa ga odvjetnik Branko Šerić koji se, kako je izjavio medijima, nada da će svog branjenika moći posjetiti tek u ponedjeljak.