Zabilježeno u prometu

Policajci na Zametu zaustavili 23-godišnjeg vozača koji nije imao dokumente, ali je imao marihuanu

P. N.

Arhiva NL

Arhiva NL

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 26 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna je osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene



Proteklog vikenda tijekom kontrole i nadzora prometa na cestama prometna policija zabilježila je više različitih prometnih prekršaja, od kojih izdvajamo prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Tako je u noći 8. travnja u Cresu policija zaustavila 40-godišnjeg vozača osobnog vozila nakon čega mu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,23 g/kg. Narednog dana, 9. travnja oko 22.40 sati u Ulici Janka Polića Kamova u Rijeci zatečen je 44-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 2,16 g/kg, koji je zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu na cestama zadržan u službenim prostorijama policije. Iz istog razloga policija je zadržala i 46-godišnjeg vozača mopeda zatečenog nešto poslije ponoći 9. travnja na širem području  Baške. Spomenuti vozač mopedom je upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,78 g/kg.  Na području otoka Krka  policija je u ovom razdoblju u prometu zatekla i 44-godišnjeg vozača teretnog vozila s koncentracijom alkohola od 0,66 g/kg i 27-godišnjeg vozača osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 0,57 g/kg.


Vozač u dobi od 59-godina pod utjecajem alkohola od 0,93 g/kg sudjelovao je u prometnoj nesreći u Skradu, gdje je 8. travnja oko 11 sati prilikom vožnje unatrag udario u parkirano osobno vozilo.


Isto tako, u prometu na crikveničkom području 7. travnja zatečen je 28-godišnjak bez ikakvih dokumenata, pa tako i bez vozačke dozvole, dok je 8. travnja na području Zameta u Rijeci bez dokumenata i s 1,4 grama marihuane zatečen 23-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom.




Svi spomenuti počinitelji prekršaja te drugi sudionici u prometu zatečeni u činjenju prometnih prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok su 28-godišnjak i 23-godišnjak prekršajno sankcionirani i zbog prekršaja iz domene Zakona o osobnoj iskaznici, a 23-godišnjak i zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.


Inače, proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 26 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna je osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene.