Prevrtanje jedrilice

Policajac spasio dijete iz mora u uvali Čikat na Lošinju

Slađana Vignjević

Hrabri policajac za fotografiranje i izjave nije bio raspoložen, izrazivši želju da ostane anoniman, a otac djevojčice zahvalan je posadi policijskom gliseru koja je pomogla djeci i treneru 



MALI LOŠINJ U ponedjeljak oko 14.45 sati u uvali Čikat u lošinjskom akvatoriju, policijski službenik Postaje pomorske policije Rijeka i član posade policijskog plovila spasio je iz mora dijete koje je palo s jedrilice, izvijestila je PU primorsko-goranska. 


Posada policijskog plovila bila je u redovnoj službi kada su zamijetili jedrilicu koja se prevrnula uslijed olujne bure i koju je vjetar nosio prema stijenama, javlja policija. Odmah su krenuli u akciju spašavanja pokušavajući baciti konop i izvući osobu iz mora. Međutim, vidjevši da uslijed jakog vjetra i blizine obale postoji neposredna opasnost od udara o obalu policajac je hrabro skočio u hladno i uzburkano more kako bi spasio osobu koja je pala s jedrilice.


Kada ju je izvukao na obalu utvrđeno je da je riječ o djetetu.  Dijete je, srećom bez ikakvih ozljeda po završetku akcije predano ocu. Čitava akcija odvijala se na tridesetak metara udaljenosti od obale.




– To bi napravio svaki čovjek i svaki policajac u takvoj situaciji, rekao je Robert Karamazan, zapovjednik ophodne posade brodice Trsat iz postaje Pomorske policije Rijeka, o poduhvatu svojeg kolege koji je skočio u olujno more i tako spasio djevojčicu iz prevrnute jedrilice. Hrabri policajac za fotografiranje i izjave nije bio raspoložen, izrazivši želju da ostane anoniman.


Spomenuta jedrilica nalazila se u uvali Čikat na treningu jedriličarskog klubu zajedno s još nekoliko jedrilica. 


Ronald Spišić, otac djevojčice, iznenadio se zanimanjem javnosti vezanim uz događaj. U razgovoru nam je pojasnio kako je riječ o uobičajenom treningu te da se nije dogodilo ništa dramatično.


– Nije se dogodilo ništa dramatično što naši jedriličari ne doživljavaju na natjecanjima ili treninzima te ih je trener cijelo vrijeme imao pod kontrolom. Slučajno se u uvali Čikat nalazio i policijski gliser koji je pomogao djeci i treneru i na to im velika hvala, rekao je Ronald Spišić, roditelj male jedriličarke.