Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
5. travnja 2020.
Uskok

Policajac kod dilera našao 'materiju nalik na marihuanu' i 1.160 kn. Zadržao je novac

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler
Ilustracija / Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 6. ožujak 2020. u 19:36 2020-03-06T19:36:54+01:00

OSIJEK Uskok je u petak, na temelju policijske kaznene prijave, pokrenuo istragu nad mladim osječkim policajcem kod kojega je pronađeno 1160 kuna zaplijenjenih osumnjičenom preprodavaču droge.

Sumnja se da je 25-godišnjak kao policajac osječke 1. policijske postaje, od 22. veljače do 9. prosinca prošle godine, tijekom kriminalističkog istraživanja nad osumnjičenim 'dilerom' uzeo predmete pronađene u pretrazi njegova doma među kojima su "materija nalik na marihuanu", precizna vaga i 1160 kuna, izvijestio je Uskok.

Policajac je potom Centru za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić dostavio na čuvanje oduzetu marihuanu i drobilicu, dok je novac, kako tvrdi tužiteljstvo, zadržao.

Uz to, policajac je iz službenih prostorija policijske postaje odnio cjelokupni kazneni predmet sa svim službenim pismenima i dokumentacijom o provedenim dokaznim radnjama te CD/DVD snimkom ispitivanja, znajući da je time onemogućio podnošenje kaznene prijave protiv osumnjičenika i njegovo daljnje procesuiranje, kažu u Uskoku.

U MUP-u kažu da je protiv policajca, koji je predan pritvorskom nadzorniku, načelnik osječko-baranjske policije donio rješenje o udaljenju iz službe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.