Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
22. ožujka 2019.
Optužnica

Pokrenut postupak protiv aktivistice Slavice Šota i Mustafe Etemaja: Lažno prijavili krivca za pogibiju sestara Filipović

Foto F. Vežnaver
Foto F. Vežnaver
Autor:
Objavljeno: 17. lipanj 2018. u 22:13 2018-06-17T22:13:15+02:00

Šota i Etemaj optuženi su da su policiji iznosili svoja saznanja o prometnoj nesreći u kojoj su u Čavlima 2006. godine život izgubile sestre Filipović, iako su bili svjesni neistinitosti svojih navoda

RIJEKA Riječko Općinsko državno odvjetništvo završilo je istragu i podignulo optužnicu protiv 56-godišnje Slavice Šota iz Rijeke i 56-godišnjeg Mustafe Etemaja iz Mavrinaca zbog počinjenja kaznenog djela protiv pravosuda lažnim prijavljivanjem kaznenog djela.

U objavljenoj optužnici stoji da se Šoti stavlja na teret da je od 17. veljače 2016. do 11. svibnja 2016. u Rijeci i Zagrebu u više navrata zatražila prijem kod tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića kojemu je, premda svjesna neistinitosti svojih tvrdnji, iznosila svoja saznanja o navodnom počinitelju kaznenoga djela koje se progoni po službenoj dužnosti. Tom istom optužnicom tereti se i Etemaja da je u svibnju 2016. godine u Rijeci i Zagrebu, premda svjestan da to ne odgovara istini, policijskom službeniku izjavio da je osobno svjedočio kad je počinjeno kazneno djelo o kojem je svoja saznanja iznosila prvookrivljena Šota, tvrdeći pritom da je vidio počinitelja i da mu je poznat njegov identitet. Optužnica nije pravomoćna.

Riječ je o teškom slučaju, prometnoj nesreći u kojoj su život izgubile sestre Filipović 2006. godine u Čavlima. Za vozačem koji je izazvao prometnu nesreću, koji je te večeri vozio u krivom smjeru i potom pobjegao, tragalo se punih deset godina. U vremenu traganja za počiniteljem bilo je itekako dovoljno prostora za plasiranje sumnji, insinuacija, pojedinaca koji su uporno tvrdili da znaju tko je krivac, ali »takve policija štiti«.

Opširnije u tiskanom izdanju 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka