Tragedija u Novakovcu

Pojedinosti o smrti žene u Međimurju: Susjedi je nisu vidjeli danima, u njenu kuću je navodno netko provalio

P. N.

Foto Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Foto Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

'Došla je jedna žena koja je od nje kupovala jaja. Nije joj se javljala na telefon pa je ta žena došla k njoj. Ima odozada kućicu u kojoj boravi i kad je žena ušla, vidjela je nju kako na podu leži', ispričao je  susjed



U kući u međimurskom mjestu Novakovec večeras je pronađeno mrtvo tijelo žene. 


Riječ je o starijoj ženi u dobi od osamdesetak godina. Policija je dojavu o pronalasku mrtvog tijela u Ulici Vladimira Rojka dobila oko 18 sati, javlja Index. 


Policija provodi očevid i sumnja na nasilnu smrt. U ovim trenucima ulica je još uvijek blokirana. 




Kako kažu susjedi s kojima su razgovarali novinari Indexa, oni ženu koja je večeras pronađena mrtva nisu vidjeli najmanje tjedan dana. 


“Tjedan dana je nitko nije vidio, sama je živjela”


“Nitko nikaj nije čuo. Tjedan dana je nitko nije vidio. Sama je živjela, bila je povučena. U zadnje vrijeme nismo nikoga vidjeli da dolazi kod nje. Nismo ništa posumnjali jer je zima i ne viđamo se toliko na ulici”, rekla nam je susjeda koja živi u neposrednoj blizini. 


Novinari Indexa razgovarali su i sa susjedom koji je večeras razgovarao s policijom. 


“Žena je došla i vidjela je kako leži na podu”


“Nisam je vidio barem tjedan dana, ja radim i kad dođem doma, ni inače je ne bih svaki dan viđao. Baš sam danas pitao susjeda je li ju on vidio i isto je rekao da nije i onda se večeras dogodilo ovo. Došla je jedna žena koja je od nje kupovala jaja. Nije joj se javljala na telefon pa je ta žena došla k njoj. Ima odozada kućicu u kojoj boravi i kad je žena ušla, vidjela je nju kako na podu leži”, ispričao je Indexu susjed.


Kaže kako je, po svemu sudeći, tijelo tamo duže vrijeme stajalo.


“Sin mi je rekao da je provaljeno, da je sve ispreturano”


“Mene je policija zvala kao susjeda, rekao sam im koliko dugo je nisam vidio. Razgovarao sam s njenim sinom koji je rekao da je provaljeno, da su stvari sve ispreturane. Ona je imala te kokoši i uzgajala ih radi jaja, navodno je samo jedna kokoš ostala. Bila je njemačka penzionerka, cijeli život je bila u Njemačkoj i tu se vratila proživjeti starost, ali ovo je radila valjda iz hobija”, ispričao  je susjed za Index. 


“Bila je sama, ima samo sina i dvije unuke. Sin živi u Domašincu, a unuke po drugim mjestima”, dodao je za Index susjed. 


Podsjetimo, Međimurje je danas već šokirala tragična vijest o smrti 37-godišnjakinje u Piškorovcu.