Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 26° 29° 2
17. lipnja 2018.
Zagrebačko Županisjko državno odvjetništvo

Podignuta optužnica protiv ubojice brata blizanca

Miroslav Tomas / Foto Novi list arhiva
Miroslav Tomas / Foto Novi list arhiva
Autor:
Objavljeno: 29. ožujak 2013. u 15:46 2013-03-29T15:46:49+01:00

Ne navodeći ime optuženog državno odvjetništvo je na svojoj internetskoj stranici danas objavilo da jeMiroslava  Tomasa optužilo za ubojstvo i zatražilo da mu se produlji istražni zatvor.

ZAGREB Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Miroslava Tomasa kojega se tereti da je u novogodišnjoj noći nožem u prsa usmrtio 31-godišnjeg brata blizanca Vedrana.
Ne navodeći ime optuženog državno odvjetništvo je na svojoj internetskoj stranici danas objavilo da je Tomasa optužilo za ubojstvo i zatražilo da mu se produlji istražni zatvor.
Miroslav Tomas se tereti da je prvog dana 2013., oko 4,30 sati, nožem u prsa ubo brata u stanu u kojemu je s njima živjela i žrtvina 23-godišnja djevojka.
Vedran Tomas je od ozljede umro, a protiv njegovog brata je pokrenuta kriminalistička istraga kojom je utvrđeno da su se braća i ranije fizički i verbalno sukobljavali te da su kobne noći zajedno s 23-godišnjakinjom u stanu u Ogrizovićevoj ulici konzumirali razna alkoholna pića.
U stanu je pronađen pištolj kojeg je Miroslav ilegalno posjedovao, a više noževa je izuzeto i poslano na vještačenje.
Po pisanju tiska, ključ ubojstva vjerojatno se nalazi u bizarnom odnosu braće i Vedranove djevojke. Navodno su svi održavali seksualne odnose. Djevojka je, piše tisak, za vrijeme ubojstva bila u susjednoj sobi, a kada je vidjela Vedrana na podu, tražila je od Miroslava da pozove Hitnu pomoć.
On je nije poslušao već je pokušao oživjeti brata, nakon čega je djevojka, kako bi ga natjerala da je posluša, navodno iz pištolja ispalila hitac u fotelju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka