Krijumčar ljudi

Pobjegao remetinečki zatvorenik: Bio je u bolnici na liječenju, rekao da mora na WC i nestao

Portal Novilist.hr

Foto Zadarski list

Foto Zadarski list

Ivan Đorđević je u bolnici bio na liječenju i pod nadzorom pravosudnih policajaca, ali je u jednom trenutku rekao da je nešto progutao i kako bi se ustanovilo o čemu je riječ, on je zatražio u jednom trenutku da ode na WC i nakon toga je nestao



ZAGREB Istražni zatvorenik nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi pobjegao je u nedjelju iz bolnice Sestara milosrdnica gdje je bio na liječenju, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.


Muškarac srpskog državljanstva pobjegao je iz sanitarnog čvora iako je bio pod neposrednim nadzorom dvojice službenika pravosudne policije, kažu u Ministarstvu.


Napominju da je zagrebačkoj policiji poslan nalog za raspisivanje tjeralice te da je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega zatvorenik iz bolnice.


Jutarnji piše da je riječ o 31-godišnjem Ivanu Đorđeviću. Istražni zatvor mu je određen rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu zbog krijumčarenja ljudi. Presudom tog suda nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora.




Krajem listopada donesena je presuda na temelju priznanja po kojoj je Ivan Đorđević priznao krivnju, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora i 21. studenog se žalio na presudu. Protiv istog okrivljenika vode se još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.


Nakon što je donesena nepravomoćna presuda Đorđević se žalio na rješenje o određivanju pritvora, ali mu je Županijski sud u Velikoj Gorici odbio tu žalbu i produljio pritvor. Obrazloženje zbog kojeg su ga ostavili u Remetincu bilo je da ima prebivalište u Srbiji, da ničim nije bio vezan za Hrvatsku te da postoji opasnost da bi ako bi ga se pustilo na slobodu mogao postati nedostupan Hrvatskom pravosuđu ili čak i pobjeći.


I Đorđević je to i učinio, pa tako postoji vjerojatnost da je možda već napustio Hrvatsku. U svakom slučaju o njegovu bijegu odmah su obaviješteni i svi granični prijelazi, a sad će se daljnjom istragom ustanoviti je li bijeg bio planiran, ima li pomagača ili više njih, te je li napustio Hrvatsku.


Kako doznaje Jutarnji on je u bolnici bio na liječenju i pod nadzorom pravosudnih policajaca, ali je u jednom trenutku rekao da je nešto progutao i kako bi se ustanovilo o čemu je riječ, on je zatražio u jednom trenutku da ode na WC i nakon toga je nestao.


Ministarstvo pravosuđa utvrđuje sve okolnosti bijega pritvorenika, te eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca.