Prekoračenje brzine

Po skliskom kolniku Splićanin jurio Likom 100 km/h brže od ograničenja

Hina

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Na prometnicama Ličko-senjske županije 2016. godine je policija zabilježila 8.520 prekršaja brzine, prošle je godine broj prekršaja porastao na 9.123, pa se negativni trend treba zaustaviti



Gotovo sto kilometara brže od dopuštenog vozio je u srijedu po skliskoj autocesti kroz Liku 40-godišnji vozač automobila splitske registracije te je kažnjen sa 3.000 kuna i na mjesec dana mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilima »B« kategorije, izvijestila je u četvrtak ličko-senjska Policijska uprava.


Policija je jučer u 22.36 sati uočila da na autocesti A-1 između odmorišta Zir i čvora Sveti Rok, u smjeru Splita, vozač ne poštuje ograničenje brzine na 80 kilometara na sat, te svojim osobnim automobilom splitske registracijske oznake vozi brzinom od 178 kilometara na sat, te je zaustavljen i kažnjen.


Glasnogovornica Maja Brozičević naglasila je u izjavi Hini da je ograničenje brzine bilo zbog mokrog i skliskog kolnika, te jasno ispisano svjetlosnim znakom, a da je unatoč tome, uređajem za mjerenje brzine »TraffiVision«, utvrđena brzina od čak 178 kilometara na sat.




»Da bi se zaustavio negativni trend stradavanja sudionika u prometu policija kontrolira i sankcionira grubo kršenje prometne discipline, prekoračenje brzine, nevezanja sigurnosnog pojasa i vožnje pod utjecajem droga i alkohola. Konkretni je vozač za taj prekršaj mogao biti kažnjen i strože, i većom novčanom kaznom i uz dulje razdoblje oduzimanja vozačke dozvole, ali kako mu je to bio prvi zabilježeni prekršaj, izrečena je takva kazna, kao upozorenje njemu i drugima«, rekla je Brozičević.


Na prometnicama Ličko-senjske županije 2016. godine je policija zabilježila 8.520 prekršaja brzine, prošle je godine broj prekršaja porastao na 9.123, pa se negativni trend treba zaustaviti, kažnjavanjem prekršiteljima i apelom svim vozačima da radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu, poštuju sve prometne znakove i pravila vožnje na siguran način.