Razbojstvo u trgovine Birota

Pljačka na Pehlinu: »Počeo je mahati pištoljem, nisam uopće znala za sebe«

Slavica Kleva

Opljačkana trgovina na Pehlinu / Foto S. KLEVA

Opljačkana trgovina na Pehlinu / Foto S. KLEVA

Pola sata ranije netko je pokušao opljačkati i drugu prodavaonicu Birota, ali tamo je naoružanog razbojnika zaustavio prodavač, ispričala je žrtva lopova



RIJEKA Ma kako se nisam uplašila, počeo je mahati pištoljem, nisam znala za sebe, kazala nam je jučer ujutro 56-godišnja prodavačica zaposlena u trgovini Birota koja je netom prije zatvaranja, u subotu oko 19.55 sati, bila metom pljačke. U trgovinu koja se nalazi na adresi Pehlin 46 ušao je pet minuta prije zatvaranja maskirani mladić i uz prijetnju vatrenim oružjem, pištoljem, zatražio novac iz blagajne.


– Prala sam mašinu za salamu, bio je sam kraj radnog vremena, pred zatvaranje. U rukama su mi bili oprani noževi kad sam čula vrisku. Kolegica se nalazila za blagajnom, a potom sam vidjela i muškarca pored nje s pištoljem u rukama, kaže i pokazuje nam prstom krug oko lica kako bi slikovito pokazala da je bio maskiran.


– Meni je rekao da se ne mičem i da ostavim noževe na pultu, a on je uporno pokušavao otrgnuti uložak s novcima iz blagajne, ali je kolegica rukom čvrsto držala rub blagajne. Nakon što je rukama pokušao uzeti sav novac, nastojao je obuhvatiti blagajnu kako bi je iščupao ili bacio, ne znam što je namjeravao, ali je i stalno pogledavao na ulazna vrata bojeći se vjerojatno da netko ne naiđe. S nešto sitnog novca ipak je pobjegao u mrak, kazala nam je jučer ujutro vidno preplašena prodavačica koja, srećom, zajedno s kolegicom, osim jako preživljenog straha nije ozlijeđena.




– Također, pola sata ranije lupež je pokušao opljačkati i drugu prodavaonicu Birota koja se nalazi nešto niže, prema Podmurvicama, ali nije uspio ništa otuđiti. Prodavač ga je spriječio, dometnula je na kraju prodavačica. Policija je nakon dojave o razbojstvu prionula očevidu pokrenuvši potjeru za pljačkašem.